Idealan nož za sjeckanje (luk, začini) te rezanje i čišćenje povrća. Dužina oštrice je 10 cm.
Karakteristike serije Classic Serija Classic je središnja serija noževa Wüsthof za profesionalne kuhare i amaterske entuzijaste. Tradicionalan, ergonomski oblikovan dizajn i savršena oštrina osiguravaju idealan nož za vaše kuharske pothvate.
Oštrice su kovane od jednog komada visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika.
Izrazito oštri (58° po Rockwellovi skali tvrdoće).
Ergonomsko dizajnirana ručka s trostrukim kovanjem.
Idealan raspored težine oštrice.
Kompjutersko i ručno brušenje oštrice te laserska kontrola geometrije oštrice.
Funkcionalan, testiran dizajn.
Širok izbor različitih vrsta noževa.
Karakteristike noževa Wüsthof
Doživotna garancija. Uz pravilnu njegu, noževi će biti i kroz 10 godina jednako oštri kao kod prve upotrebe.
Oštrice su napravljene od mješavine čelika X50CrVMo 15 – najkvalitetniji čelik, još prigodan za kuhinjska pomagala.
Oštrice su kovane od jednog komada nehrđajućeg čelika s visokim udjelom ugljika, što noževima pruža iznimnu izdržljivost.
Izrazita oštrina koju jednostavno održavate.
Svaki nož u proizvodnji ručno bruse i provjere s uređajem za lasersko mjerenje.
Idealan raspored težine noža za jednostavnu i ugodnu upotrebu, čak i ako ga koristite profesionalno.
Moderan, minimalistički dizajn.
O poduzeću Wüsthof Poduzeće Wüsthof je osnovano 1814. u njemačkom gradu Solingen, svjetski poznatom po proizvodnji noževa i drugih alata za rezanje. Od početka je tvrtka u obiteljskom vlasništvu, a danas je vodi g. Harald Wüsthof. U modernim proizvodnim halama u centru grada trenutno zapošljavaju više od 350 ljudi. Tijekom povijesti je tvrtka najviše pažnje posvetila kvaliteti proizvodnje i pažljivom odabiru materijala – danas je Wüsthof jedina tvrtka u Solingenu, koja sve proizvodne procese još uvijek obavlja sama. O kvaliteti govore brojna međunarodna priznanja – noževi Wüsthof su u više navrata proglašeni za najbolje kuhinjske noževe u stručnim časopisima i na sajmovima diljem svijeta. Uz to, Wüsthof je i službeni dobavljač njemačke kuharske reprezentacije. Najveći dokaz kvalitete je suradnja s francuskom školom kuhanja Le Cordon Bleu. Ta, 1895. godine osnovana privatna akademija, je s 25 škola u 15 zemalja vodeća svjetska institucija na području obrazovanja profesionalnih kuhara. Rezultat suradnje je serija noževa Le Cordon Bleu, koja se koristi u svim 25 školama.