Santoku je tradicionalni japanski oblik noža. Zbog ravne oštrice je pogodan za rezanje svakakve hrane. Udubljenja na rubu oštrice omogućuju rezanje vrlo tankih kriški, jer se hrana ne zalijepi na oštricu. Dužina oštrice je 17 cm. Vrhunska kombinacija dizajna, ergonomske ručke i dobro poznate kvalitete Wüsthof ukomponirana u noževe Classic Ikon, pruža savršeno iskustvo rezanja. Oštrice su kovane od jednog komada visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika – krom (CR) s dodatkom molibdena (Mo) i vanadiuma (V).
Karakteristike noževa Wüsthof
O poduzeću Wüsthof Poduzeće Wüsthof je osnovano 1814. u njemačkom gradu Solingen, svjetski poznatom po proizvodnji noževa i drugih alata za rezanje. Od početka je tvrtka u obiteljskom vlasništvu, a danas je vodi g. Harald Wüsthof. U modernim proizvodnim halama u centru grada trenutno zapošljavaju više od 350 ljudi. Tijekom povijesti je tvrtka najviše pažnje posvetila kvaliteti proizvodnje i pažljivom odabiru materijala – danas je Wüsthof jedina tvrtka u Solingenu, koja sve proizvodne procese još uvijek obavlja sama. O kvaliteti govore brojna međunarodna priznanja – noževi Wüsthof su u više navrata proglašeni za najbolje kuhinjske noževe u stručnim časopisima i na sajmovima diljem svijeta. Uz to, Wüsthof je i službeni dobavljač njemačke kuharske reprezentacije. Najveći dokaz kvalitete je suradnja s francuskom školom kuhanja Le Cordon Bleu. Ta, 1895. godine osnovana privatna akademija, je s 25 škola u 15 zemalja vodeća svjetska institucija na području obrazovanja profesionalnih kuhara. Rezultat suradnje je serija noževa Le Cordon Bleu, koja se koristi u svim 25 školama. |