Fleksibilna oštrica s udubljenjima je idealna za rezanje tankih šniti pršuta, lososa i sličnih dobrota. Udubljenja na rubu oštrice naprave zračne jastučiće, zbog kojih se hrana ne zalijepi na nož. Dužina oštrice je 32 cm. Serija Classic je središnja serija noževa Wüsthof za profesionalne kuhare i amaterske entuzijaste. Tradicionalan, ergonomski oblikovan dizajn i savršena oštrina osiguravaju idealan nož za vaše kuharske pothvate.
Karakteristike noževa Wüsthof
O poduzeću Wüsthof Poduzeće Wüsthof je osnovano 1814. u njemačkom gradu Solingen, svjetski poznatom po proizvodnji noževa i drugih alata za rezanje. Od početka je tvrtka u obiteljskom vlasništvu, a danas je vodi g. Harald Wüsthof. U modernim proizvodnim halama u centru grada trenutno zapošljavaju više od 350 ljudi. Tijekom povijesti je tvrtka najviše pažnje posvetila kvaliteti proizvodnje i pažljivom odabiru materijala – danas je Wüsthof jedina tvrtka u Solingenu, koja sve proizvodne procese još uvijek obavlja sama. O kvaliteti govore brojna međunarodna priznanja – noževi Wüsthof su u više navrata proglašeni za najbolje kuhinjske noževe u stručnim časopisima i na sajmovima diljem svijeta. Uz to, Wüsthof je i službeni dobavljač njemačke kuharske reprezentacije. Najveći dokaz kvalitete je suradnja s francuskom školom kuhanja Le Cordon Bleu. Ta, 1895. godine osnovana privatna akademija, je s 25 škola u 15 zemalja vodeća svjetska institucija na području obrazovanja profesionalnih kuhara. Rezultat suradnje je serija noževa Le Cordon Bleu, koja se koristi u svim 25 školama. |