Kovan od jednog komada WÜSTHOF čelika, omogućuje preciznost i veliku snagu u ruci: kineski kuharski nož omogućit će vam da u nekoliko sekundi narežete kupus ili rajčice na tanke ploške, dok je široka oštrica također idealna za prikupljanje pripremljenih sastojaka i njihovo prebacivanje u lonac. Fina rezna oštrica osigurava iznimnu oštrinu, ali se ne smije koristiti na kostima ili vrlo tvrdom voću (kao što je kokos); umjesto toga preporučujemo mesarski nož. Serija Classic je središnja serija noževa Wüsthof za profesionalne kuhare i amaterske entuzijaste. Tradicionalan, ergonomski oblikovan dizajn i savršena oštrina osiguravaju idealan nož za vaše kuharske pothvate.
Poduzeće Wüsthof je osnovano 1814. u njemačkom gradu Solingen, svjetski poznatom po proizvodnji noževa i drugih alata za rezanje. Od početka je tvrtka u obiteljskom vlasništvu, a danas je vodi g. Harald Wüsthof. U modernim proizvodnim halama u centru grada trenutno zapošljavaju više od 350 ljudi.Tijekom povijesti je tvrtka najviše pažnje posvetila kvaliteti proizvodnje i pažljivom odabiru materijala – danas je Wüsthof jedina tvrtka u Solingenu, koja sve proizvodne procese još uvijek obavlja sama. O kvaliteti govore brojna međunarodna priznanja – noževi Wüsthof su u više navrata proglašeni za najbolje kuhinjske noževe u stručnim časopisima i na sajmovima diljem svijeta. Uz to, Wüsthof je i službeni dobavljač njemačke kuharske reprezentacije. Najveći dokaz kvalitete je suradnja s francuskom školom kuhanja Le Cordon Bleu. Ta, 1895. godine osnovana privatna akademija, je s 25 škola u 15 zemalja vodeća svjetska institucija na području obrazovanja profesionalnih kuhara. Rezultat suradnje je serija noževa Le Cordon Bleu, koja se koristi u svim 25 školama. |