Artičoke na žaru s češnjakom i limunom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:35 minuta
  • Vrijeme pripreme:5 minuta
  • Vrijeme pečenja:30 minuta
  • Način pečenja: direktno, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 2 velike artičoke
  • 1 limun narežite na četvrtine
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 120 ml maslinovog ulja

PRIPREMA

U veliku zdjelu ulijte hladnu vodu. Iscijedite sok od četvrtine limuna u vodu. Artičoke prepolovite po dužini i izrežite oko cm sa vrha artičoke, stavite ih u vodu (neće uvenuti).

Uzmite novu posudu, napunite vodom i stavite kuhati. U kipuću vodu ubaciti artičoke i kuhati 15-20 minuta. Uklonite artičoke iz vode i osušite. Ne zaboravite ukloniti dlakavo srce artičoke.

U zdjelu iscijediti sok od drugih četvrtina limuna, dodati maslinovo ulje i nasjeckani češnjak i sol. Time premažite artičoke.

Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu (240 stupnjeva). Postavite artičoke na roštilj ,nekoliko puta okrenite i premažite. Pecite 10 minuta - dok rubovi listova artičoka ne pocrne. Poslužite odmah uz preostalu smjesu ulja i umaka.










Dodano!

U košaricu