- Ukupno:35 minuta
- Vrijeme pripreme:5 minuta
- Vrijeme pečenja:30 minuta
- Način pečenja: direktno, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 2 velike artičoke
- 1 limun narežite na četvrtine
- 4 režnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 120 ml maslinovog ulja
PRIPREMA
U veliku zdjelu ulijte hladnu vodu. Iscijedite sok od četvrtine limuna u vodu. Artičoke prepolovite po dužini i izrežite oko cm sa vrha artičoke, stavite ih u vodu (neće uvenuti).
Uzmite novu posudu, napunite vodom i stavite kuhati. U kipuću vodu ubaciti artičoke i kuhati 15-20 minuta. Uklonite artičoke iz vode i osušite. Ne zaboravite ukloniti dlakavo srce artičoke.
U zdjelu iscijediti sok od drugih četvrtina limuna, dodati maslinovo ulje i nasjeckani češnjak i sol. Time premažite artičoke.
Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu (240 stupnjeva). Postavite artičoke na roštilj ,nekoliko puta okrenite i premažite. Pecite 10 minuta - dok rubovi listova artičoka ne pocrne. Poslužite odmah uz preostalu smjesu ulja i umaka.