Azijska govedina na ražnjićima

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:156 minuta
  • Vrijeme priprema:30 min
  • Vrijeme mariniranja:2 sata
  • Vrijeme pečenja:6 minuta
  • Način pečenja: direktno, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 3 žlice umaka hoisin
  • 3 žlice martinija
  • 60 ml soja umaka
  • 1 čajna žličica bbq umaka
  • 2 mlada luka, sjeckana
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg đumbira
  • 700g govedine (roastbeef)

PRIPREMA

U zdjeli izmiješati hoisin umak, martini, umak od soje, BBQ umak, sjeckani zeleni luk, češnjak i đumbir.

Izrežite meso na 4 cm široke i 25 cm duge trake. Trake stavimo u vrećicu sa zatvaračem i ulijemo marinadu, protresemo da se sastojci sljube. Meso mariniramo u hladnjaku najmanje 2 sata.

Roštilj se priprema za izravan način pečenja, na 250°C.

Izvadite meso iz marinade i na nekoliko mjesta ih nabodite na štapiće. Ako koristite drvene, pola sata prije pečenja namočite ih u vodi, neće se spaliti tijekom pečenja.

Peći 3 minute sa svake strane.










Dodano!

U košaricu