- Ukupno:156 minuta
- Vrijeme priprema:30 min
- Vrijeme mariniranja:2 sata
- Vrijeme pečenja:6 minuta
- Način pečenja: direktno, visoka temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 3 žlice umaka hoisin
- 3 žlice martinija
- 60 ml soja umaka
- 1 čajna žličica bbq umaka
- 2 mlada luka, sjeckana
- 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
- 1 žlica nasjeckanog svježeg đumbira
- 700g govedine (roastbeef)
PRIPREMA
U zdjeli izmiješati hoisin umak, martini, umak od soje, BBQ umak, sjeckani zeleni luk, češnjak i đumbir.
Izrežite meso na 4 cm široke i 25 cm duge trake. Trake stavimo u vrećicu sa zatvaračem i ulijemo marinadu, protresemo da se sastojci sljube. Meso mariniramo u hladnjaku najmanje 2 sata.
Roštilj se priprema za izravan način pečenja, na 250°C.
Izvadite meso iz marinade i na nekoliko mjesta ih nabodite na štapiće. Ako koristite drvene, pola sata prije pečenja namočite ih u vodi, neće se spaliti tijekom pečenja.
Peći 3 minute sa svake strane.