Azijski ražnjići sa kozicama i jakobovim kapicama

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno: 40 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja: 30 minuta
  • Način pečenja: direktno, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 500g očišćenih repova škampi
  • 250g očišćenih jakobovih kapica
  • 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, narezane na 3 cm kockice
  • 1 ananas, oguljen i izrezan na 3 cm kockice
  • 1dcl rižinog octa
  • 2 sezamovog ulja
  • 2 nasjeckanog svježeg đumbira
  • 3 žličice umaka od soje - svjetlog

PRIPREMA

Repove škampa, meso Jakobovih kapica, paprike i ananas naizmjenično nabodemo na štapiće. Ako koristite drvene, prethodno ih namočimo pola sata u vodu, za vrijeme pečenja neće se spaliti.

U zdjelu dodajte rižin ocat, sezamovo ulje, đumbir i soja umak. Dobro izmiješati da se dobije umak za premazivanje tijekom pečenja.

Roštilj se priprema za izravan način pečenja na 250°C.

Ražnjiće polijemo marinadom i stavljamo na ugrijani roštilj.

Pecite 5-6 minuta, tijekom pečenja okrenemo dvaput te premazujemo umakom.

Ostatak umaka se poslužuje na tanjuru kao prilog za umakanje uz ražnjiće.











Dodano!

U košaricu