- Ukupno: 40 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja: 30 minuta
- Način pečenja: direktno, visoka temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 500g očišćenih repova škampi
- 250g očišćenih jakobovih kapica
- 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, narezane na 3 cm kockice
- 1 ananas, oguljen i izrezan na 3 cm kockice
- 1dcl rižinog octa
- 2 sezamovog ulja
- 2 nasjeckanog svježeg đumbira
- 3 žličice umaka od soje - svjetlog
PRIPREMA
Repove škampa, meso Jakobovih kapica, paprike i ananas naizmjenično nabodemo na štapiće. Ako koristite drvene, prethodno ih namočimo pola sata u vodu, za vrijeme pečenja neće se spaliti.
U zdjelu dodajte rižin ocat, sezamovo ulje, đumbir i soja umak. Dobro izmiješati da se dobije umak za premazivanje tijekom pečenja.
Roštilj se priprema za izravan način pečenja na 250°C.
Ražnjiće polijemo marinadom i stavljamo na ugrijani roštilj.
Pecite 5-6 minuta, tijekom pečenja okrenemo dvaput te premazujemo umakom.
Ostatak umaka se poslužuje na tanjuru kao prilog za umakanje uz ražnjiće.