Banana - radost na žaru

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:21 min
  • Vrijeme pripreme:15 min
  • Vrijeme pečenja:6 min
  • Način pečenja:direktno, niže temperature


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 4 ne previše zrelih banana
  • 1 žlica soka od limuna
  • 220g smeđeg šećera
  • žličica cimeta
  • 400ml sladoleda od vanilije

PRIPREMA

Ogulite banane i narežite po dužini, a zatim po širini. Pospite ih limunovim sokom. U drugoj zdjeli izmješajte šećer i cimet. Nakon tog banane uvaljamo u tu smjesu dok se potpuno ne presvuku šećerom.

Roštilj zagrijemo na nisku temperaturu (160 stupnjeva). Na lagano nauljenu alu- foliju (nauljena strana treba biti okrenuta licem prema gore)položimo banane i pečemo 3-4 min sa svake strane.Pečene banane poslužujemo sa sladoledom,tučenim vrhnjem i ostatkom smjese cimeta i šećera.











Dodano!

U košaricu