- Ukupno:21 min
- Vrijeme pripreme:15 min
- Vrijeme pečenja:6 min
- Način pečenja:direktno, niže temperature
SASTOJCI
- 4 osobe
- 4 ne previše zrelih banana
- 1 žlica soka od limuna
- 220g smeđeg šećera
- žličica cimeta
- 400ml sladoleda od vanilije
PRIPREMA
Ogulite banane i narežite po dužini, a zatim po širini. Pospite ih limunovim sokom. U drugoj zdjeli izmješajte šećer i cimet. Nakon tog banane uvaljamo u tu smjesu dok se potpuno ne presvuku šećerom.
Roštilj zagrijemo na nisku temperaturu (160 stupnjeva). Na lagano nauljenu alu- foliju (nauljena strana treba biti okrenuta licem prema gore)položimo banane i pečemo 3-4 min sa svake strane.Pečene banane poslužujemo sa sladoledom,tučenim vrhnjem i ostatkom smjese cimeta i šećera.