Biftek obložen lukom i gorgonzolom

Podijeli sa prijateljima


  • Skupaj:60 minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme mariniranja:30 minuta
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način pečenja: direktno i indirektno


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 4 mignon odrezaka, 200g svaki
  • gruba sol
  • crni papar
  • 60ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 60ml balsamico octa
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice sušenog ružmarina
  • 1 žlica maslaca
  • 4 bijeli luka- srebrenca, narezana na kolutove
  • 120g gorgonzole,izmrviti

PRIPREMA

Odreske s obje strane posoliti i popapriti te složiti u širu posudu. U zdjeli izmješati ekstra djevičansko maslinovo ulje, balsamico ocat, senf i ružmarin te nastalu marinadu preliti preko odrezaka. Zatim okrenite tako da ih marinada pokrije sa svih strana. Mariniramo najmanje 30 minuta.

Dok se meso marinira, u tavi na srednje jakoj vatri otopimo žlicu maslaca. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, a zatim dodajte šećer. Miješajte dok se šećer ne karamelizira pa maknite sa vatre..

Roštilj pripremimo za dvije zone pečenja - visoku, direktnu zonu oko 300*C ,nižu, indirektnu zonu oko 180*C.

Odreske ukloniti iz marinade i peći ih izravno 5 minuta sa svake strane. Nakon ukupno 10 minuta pečenja premjestiti odreske na indirektnu zonu pečenja, staviti na njih kolutove luka i razmrvljenu gorgonzolu te pečemo sa zatvorenim poklopcem dok se sir ne rastopi.

Prije služenja, neka odresci odstoje 5 minuta.











Dodano!

U košaricu