- Skupaj:60 minuta
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme mariniranja:30 minuta
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način pečenja: direktno i indirektno
SASTOJCI
- 4 osobe
- 4 mignon odrezaka, 200g svaki
- gruba sol
- crni papar
- 60ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 60ml balsamico octa
- 1 žlica senfa
- 2 žličice sušenog ružmarina
- 1 žlica maslaca
- 4 bijeli luka- srebrenca, narezana na kolutove
- 120g gorgonzole,izmrviti
PRIPREMA
Odreske s obje strane posoliti i popapriti te složiti u širu posudu. U zdjeli izmješati ekstra djevičansko maslinovo ulje, balsamico ocat, senf i ružmarin te nastalu marinadu preliti preko odrezaka. Zatim okrenite tako da ih marinada pokrije sa svih strana. Mariniramo najmanje 30 minuta.
Dok se meso marinira, u tavi na srednje jakoj vatri otopimo žlicu maslaca. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, a zatim dodajte šećer. Miješajte dok se šećer ne karamelizira pa maknite sa vatre..
Roštilj pripremimo za dvije zone pečenja - visoku, direktnu zonu oko 300*C ,nižu, indirektnu zonu oko 180*C.
Odreske ukloniti iz marinade i peći ih izravno 5 minuta sa svake strane. Nakon ukupno 10 minuta pečenja premjestiti odreske na indirektnu zonu pečenja, staviti na njih kolutove luka i razmrvljenu gorgonzolu te pečemo sa zatvorenim poklopcem dok se sir ne rastopi.
Prije služenja, neka odresci odstoje 5 minuta.