Bourbon umak
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima Upotreba: perad, tvrđi komadi mesa pogodni za duže indirektno pečenje
Količina: 800 ml
Sastojci: - 480 ml ketchupa
- 120 ml soka limuna
- 4 žlice smeđeg šećera
- 4 žlice jabučnog octa
- 2 žlici umaka worcestershire
- 2 žličice senfa u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 4 žlice meda
- 240 ml bourbona
Izmiješamo sve sastojke u velikoj tavi do vrenja, zatim smanjimo temperaturu i miješamo dok se umak ne zgusne. Ovaj umak možemo koristiti kao prilog ili kao preljev za premazivanje mesa tijekom pečenja. U hermetički zatvorenoj staklenoj posudi umak možemo čuvati do 14 dana.
Preporučujemo:
89,00 kn
999,00 kn
729,00 kn
2.469,00 kn
12.059,00 kn
4.359,00 kn
4.039,00 kn