Bourbon umak
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima Upotreba: perad, tvrđi komadi mesa pogodni za duže indirektno pečenje
Količina: 800 ml
Sastojci: - 480 ml ketchupa
- 120 ml soka limuna
- 4 žlice smeđeg šećera
- 4 žlice jabučnog octa
- 2 žlici umaka worcestershire
- 2 žličice senfa u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 4 žlice meda
- 240 ml bourbona
Izmiješamo sve sastojke u velikoj tavi do vrenja, zatim smanjimo temperaturu i miješamo dok se umak ne zgusne. Ovaj umak možemo koristiti kao prilog ili kao preljev za premazivanje mesa tijekom pečenja. U hermetički zatvorenoj staklenoj posudi umak možemo čuvati do 14 dana.
Preporučujemo:
1.049,90 kn
109,90 kn
915,10 kn
629,00 kn
2.199,00 kn
10.284,20 kn
3.999,00 kn
3.299,00 kn
4.299,00 kn
3.899,00 kn