Brokula salata sa balsamico preljevom, pripremljena na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:40 min in mariniranje
  • Vrijeme priprekme:10 min
  • Vrijeme mariniranja:8 ur
  • Vrijeme pečenja:30 min
  • Način pečenja: direktno, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 300ml maslinovog ulja
  • 150ml balsamico octa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 2 glavice brokule, narezane

PRIPREMA

Bocu sa poklopcem napunite uljem, balsamico octom, medom, senfom, češnjakom u prahu, te dodajte sol i papar. Zatvorite poklopac i mješajte 30 sekundi da se dobije preljev za salatu.

U vrećicu sa zatvaračem stavite brokulu i preljev za salatu, a zatim zatvorite vrećicu. Marinirajte u hladnjaku 8 sati.

Roštilj pripremimo na direktnu metodu, 240°C, brokulu prije posušimo na papirnatom ubrusu, pečemo 5-7 min. uz par okretanja.











Dodano!

U košaricu