- Ukupno:40 min in mariniranje
- Vrijeme priprekme:10 min
- Vrijeme mariniranja:8 ur
- Vrijeme pečenja:30 min
- Način pečenja: direktno, visoka temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 300ml maslinovog ulja
- 150ml balsamico octa
- 1 žlica meda
- 1 žlica dijon senfa
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 2 glavice brokule, narezane
PRIPREMA
Bocu sa poklopcem napunite uljem, balsamico octom, medom, senfom, češnjakom u prahu, te dodajte sol i papar. Zatvorite poklopac i mješajte 30 sekundi da se dobije preljev za salatu.
U vrećicu sa zatvaračem stavite brokulu i preljev za salatu, a zatim zatvorite vrećicu. Marinirajte u hladnjaku 8 sati.
Roštilj pripremimo na direktnu metodu, 240°C, brokulu prije posušimo na papirnatom ubrusu, pečemo 5-7 min. uz par okretanja.