- Ukupno:40 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:30 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 1kg pilećih krila, bez gornjih dijelova, bedra odvojena od krila
- 1 čajna žličica kajenskog papra
- 2,5dl meda
- 100g maslaca
- 1dl chili umaka
- sol i paper
PRIPREMA
Krila temeljito operemo i osušimo papirnatim ručnicima. Stavimo ih u veću posudu i začinimo kajenskim paprom i prstohvatom soli i papra.
Roštilj pripremimo za direktni način pečenja, na temperaturi od 200 °C, a krila pečemo 20-25 minuta, ovisno o veličini. Tijekom pečenja nekoliko ih puta namažemo medom i nekoliko puta okrenemo.
Dok se krila peku, u loncu otopimo maslac i umiješamo 1,5 dcl meda i chilli umak. Kada su krila pečena, skinemo ih s roštilja i namočimo u umaku od meda. Dobro ih promiješamo, kako bi se umak ravnomjerno rasporedio i stavimo ih nazad na rešetku još 1 minutu sa svake strane.
Ako želimo pikantnija krila, dodamo koju žličicu više kajenskega papra.