Chili krilca s medom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:40 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:30 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 1kg pilećih krila, bez gornjih dijelova, bedra odvojena od krila
  • 1 čajna žličica kajenskog papra
  • 2,5dl meda
  • 100g maslaca
  • 1dl chili umaka
  • sol i paper

PRIPREMA

Krila temeljito operemo i osušimo papirnatim ručnicima. Stavimo ih u veću posudu i začinimo kajenskim paprom i prstohvatom soli i papra.

Roštilj pripremimo za direktni način pečenja, na temperaturi od 200 °C, a krila pečemo 20-25 minuta, ovisno o veličini. Tijekom pečenja nekoliko ih puta namažemo medom i nekoliko puta okrenemo.

Dok se krila peku, u loncu otopimo maslac i umiješamo 1,5 dcl meda i chilli umak. Kada su krila pečena, skinemo ih s roštilja i namočimo u umaku od meda. Dobro ih promiješamo, kako bi se umak ravnomjerno rasporedio i stavimo ih nazad na rešetku još 1 minutu sa svake strane.

Ako želimo pikantnija krila, dodamo koju žličicu više kajenskega papra.










Dodano!

U košaricu