Chili svinjski kare

Podijeli sa prijateljima


  • Skupaj:35minuta + mariniranje
  • Čas priprave:15 min
  • Čas peke:20 min
  • Način peke: indirektni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 1kg svinjskog karea u komadu
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 1 1/2 žličice soli
  • 2 žlice čilija u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luk u prahu

PRIPREMA

U veću vrećicu sa zatvaračem stavite sve začine i dobro promiješajte. Dodajte meso, istisnite zrak iz vrećice i zatvoriti vrećicu,te temeljito protresite da se meso pokrije začinima. Stavite vrećicu u hladnjak i ostavite marinirati meso najmanje 15 minuta.Što je mariniranje dulje,meso je intenzivnijeg okusa.

Roštilj zagrijavamo na srednjoj temperaturi i pripremamo dvije temperaturne zone. Izvadite meso iz vrećice i ostavite ga neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Tada meso stavljamo na direktan žar, pečemo 3 min,okrećemo i pečemo daljnje 3 min (meso dobiva lijepe tragove od užarenih rešetki). Zatim pomaknite meso iznad žara i stavite na drugu-indirektnu stranu roštilja i pecite još 15-20 minuta. Pecite dok ne dobijete meso s malo ružičaste jezgre (unutarnja temperatura mesa 65 stupnjeva). Meso pustimo da odstoji 5-10 minuta, a zatim se poslužuje uz palentu ili slatki krumpir.











Dodano!

U košaricu