- Skupaj:35minuta + mariniranje
- Čas priprave:15 min
- Čas peke:20 min
- Način peke: indirektni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 6 osoba
- 1kg svinjskog karea u komadu
- 4 žlice smeđeg šećera
- 1 1/2 žličice soli
- 2 žlice čilija u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luk u prahu
PRIPREMA
U veću vrećicu sa zatvaračem stavite sve začine i dobro promiješajte. Dodajte meso, istisnite zrak iz vrećice i zatvoriti vrećicu,te temeljito protresite da se meso pokrije začinima. Stavite vrećicu u hladnjak i ostavite marinirati meso najmanje 15 minuta.Što je mariniranje dulje,meso je intenzivnijeg okusa.
Roštilj zagrijavamo na srednjoj temperaturi i pripremamo dvije temperaturne zone. Izvadite meso iz vrećice i ostavite ga neko vrijeme na sobnoj temperaturi. Tada meso stavljamo na direktan žar, pečemo 3 min,okrećemo i pečemo daljnje 3 min (meso dobiva lijepe tragove od užarenih rešetki). Zatim pomaknite meso iznad žara i stavite na drugu-indirektnu stranu roštilja i pecite još 15-20 minuta. Pecite dok ne dobijete meso s malo ružičaste jezgre (unutarnja temperatura mesa 65 stupnjeva). Meso pustimo da odstoji 5-10 minuta, a zatim se poslužuje uz palentu ili slatki krumpir.