- Ukupno:25min
- Vrijeme priprave:20 minuta
- Vrijeme pečenja:5 minuta
- Način pečenja:direktno, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 3 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka, zgnječena
- 1 žličica curry praha
- 1/2 žličice mljevenog kima
- prstohvat soli
- 1kg očišćenih dagnji (u školjci)
- 2 crvene paprike, sjeckane
- 3 nasjeckane vezice peršina
- 1 limeta, izrezati na tanke kriške
- 1 limeta, izrezati na 4 komada
PRIPREMA
Roštilj pripremimo za direktno pečenje na temperaturi od 200 ° C.
U zdjelici zagrijemo maslac da omekša, umiješamo češnjak, curry u prahu, kim i sol.
Na ravnu površinu postavimo 4 veća lista aluminijske folije,dagnje rasporedimo na listove tj. formiramo 4 porcije. U svaku porciju dodamo maslac, curry, papriku,peršin te pokrijemo kriškama limete.Potom rubove folije omotamo čvrsto oko sadržaja, formiramo paketiće.
Med dagnje primešamo žlico masla s karijem, četrtino sesekljanih paprik ter peteršilja in jih pokrijemo z rezinami limete. Nato folijo nepredušno zavijemo okrog porcij.
Paketiće pečemo na rešetki 8-10 minuta,dok se školjke ne otvore. Dagnje koje se ne otvore bacamo.
Pripremljene dagnje prije posluživanja pospite sokom od limete.