Dagnje sa curry maslacem, pripremljene na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25min
  • Vrijeme priprave:20 minuta
  • Vrijeme pečenja:5 minuta
  • Način pečenja:direktno, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 3 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena
  • 1 žličica curry praha
  • 1/2 žličice mljevenog kima
  • prstohvat soli
  • 1kg očišćenih dagnji (u školjci)
  • 2 crvene paprike, sjeckane
  • 3 nasjeckane vezice peršina
  • 1 limeta, izrezati na tanke kriške
  • 1 limeta, izrezati na 4 komada

PRIPREMA

Roštilj pripremimo za direktno pečenje na temperaturi od 200 ° C.

U zdjelici zagrijemo maslac da omekša, umiješamo češnjak, curry u prahu, kim i sol.

Na ravnu površinu postavimo 4 veća lista aluminijske folije,dagnje rasporedimo na listove tj. formiramo 4 porcije. U svaku porciju dodamo maslac, curry, papriku,peršin te pokrijemo kriškama limete.Potom rubove folije omotamo čvrsto oko sadržaja, formiramo paketiće.

Med dagnje primešamo žlico masla s karijem, četrtino sesekljanih paprik ter peteršilja in jih pokrijemo z rezinami limete. Nato folijo nepredušno zavijemo okrog porcij.

Paketiće pečemo na rešetki 8-10 minuta,dok se školjke ne otvore. Dagnje koje se ne otvore bacamo.

Pripremljene dagnje prije posluživanja pospite sokom od limete.











Dodano!

U košaricu