- Ukupno:25 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način pečenja:direktno, srednja temperatura
SASTOJCI
- 2 osobe
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 sjeckana režnja češnjaka
- 1 žlica soka od limuna
- 2 žličice umaka od soje
- prstohvat grubo mljevenog papra
- 450g filea od lista
PRIPREMA
U širokoj posudi zagrijte maslac na slaboj vatri dok se ne otopi. Dodajte smeđi šećer, sjeckani češnjak, limunov sok ,soja umak i papar. Miješajte dok se šećer ne otopi.
Roštilj pripremimo na izravan način, na temperaturu od 220 ° C. File lista namočimo u umaku, tako da se rasporedi po cijelom fileu. Stavite ga na roštilj i pecite 5 minuta sa svake strane. File je pečen kada se lako može odvojiti od rešetke s vilicom, tijekom pečenja mažemo ostatkom umaka.