File morskog lista na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način pečenja:direktno, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 2 osobe
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 sjeckana režnja češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna
  • 2 žličice umaka od soje
  • prstohvat grubo mljevenog papra
  • 450g filea od lista

PRIPREMA

U širokoj posudi zagrijte maslac na slaboj vatri dok se ne otopi. Dodajte smeđi šećer, sjeckani češnjak, limunov sok ,soja umak i papar. Miješajte dok se šećer ne otopi.

Roštilj pripremimo na izravan način, na temperaturu od 220 ° C. File lista namočimo u umaku, tako da se rasporedi po cijelom fileu. Stavite ga na roštilj i pecite 5 minuta sa svake strane. File je pečen kada se lako može odvojiti od rešetke s vilicom, tijekom pečenja mažemo ostatkom umaka.











Dodano!

U košaricu