File morskog lista s korijandar maslacom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 minuta
  • Vrijeme pripreme:20 minuta
  • Vrijeme pečenja:10 minuta
  • Način pečenja:direktan, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 4 fileta od lista
  • 1 limeta
  • 3 sjeckana režnja češnjaka
  • 1 žlica soka od svježe iscijeđene limete
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 10 grančica sitno sjeckanog korijandra
  • sol i papar

PRIPREMA

Roštilj pripremimo za direktno pečenje, na temperaturu od 240 ° C.

Limetu izrezati na 4 komada i istisnuti po filetima, začiniti solju i paprom. staviti ih na roštilj i peči 5 minuta sa svake strane, meso je mekano i lako se odvaja od rešetke.

Dok se fileti peku,na tavi rastopimo maslac i popržimo češnjak dok ne porumeni cca 2 min,na to dodajemo maslac i žlicu limetinog soka. Kad se maslac rastopi, dodajemo korijandar i dobro promiješamo.

Poslužujemo pečene filete prelivene korijandar maslacom.











Dodano!

U košaricu