- Ukupno:30 minuta
- Vrijeme pripreme:20 minuta
- Vrijeme pečenja:10 minuta
- Način pečenja:direktan, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 4 fileta od lista
- 1 limeta
- 3 sjeckana režnja češnjaka
- 1 žlica soka od svježe iscijeđene limete
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 10 grančica sitno sjeckanog korijandra
- sol i papar
PRIPREMA
Roštilj pripremimo za direktno pečenje, na temperaturu od 240 ° C.
Limetu izrezati na 4 komada i istisnuti po filetima, začiniti solju i paprom. staviti ih na roštilj i peči 5 minuta sa svake strane, meso je mekano i lako se odvaja od rešetke.
Dok se fileti peku,na tavi rastopimo maslac i popržimo češnjak dok ne porumeni cca 2 min,na to dodajemo maslac i žlicu limetinog soka. Kad se maslac rastopi, dodajemo korijandar i dobro promiješamo.
Poslužujemo pečene filete prelivene korijandar maslacom.