File pastrve s limunom i timijanom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:50 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme mariniranja:30 minuta
  • Vrijeme pečenja:10 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 2 osobe
  • 1 limeta - sok
  • 1 maslinovog ulja
  • 1 nasjeckanog svježeg timijana
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1/2 žličice grubo mljevenog crnog papra
  • prstohvat crvene paprike
  • 2 pastrve, filetirane
U vrećici sa zatvaračem pomiješajte sok od limete, maslinovo ulje, majčinu dušicu, češnjak, papar i crvenu papriku. Dodajte file od pastrve, zatvorite vrećicu i dobro izmiješajte da se sastojci pomješaju ravnomjerno. Marinirati u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Roštilj pripremimo na direktan način, na temperaturu od 200 ° C.

S fileta uklonimo višak marinade te stavljamo na roštilj i pečemo 5-7 minuta sa svake strane.











Dodano!

U košaricu