- Ukupno:50 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme mariniranja:30 minuta
- Vrijeme pečenja:10 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 2 osobe
- 1 limeta - sok
- 1 maslinovog ulja
- 1 nasjeckanog svježeg timijana
- 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
- 1/2 žličice grubo mljevenog crnog papra
- prstohvat crvene paprike
- 2 pastrve, filetirane
U vrećici sa zatvaračem pomiješajte sok od limete, maslinovo ulje, majčinu dušicu, češnjak, papar i crvenu papriku. Dodajte file od pastrve, zatvorite vrećicu i dobro izmiješajte da se sastojci pomješaju ravnomjerno. Marinirati u hladnjaku najmanje 30 minuta.
Roštilj pripremimo na direktan način, na temperaturu od 200 ° C.
S fileta uklonimo višak marinade te stavljamo na roštilj i pečemo 5-7 minuta sa svake strane.