Grčka piletina na žaru

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:40 min i mariniranje
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme mariniranja:8 sati
  • Vrijeme pečenja:25 minuta
  • Način pečenja:direktni, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 8 osoba
  • 1 srednje pile
  • 2 limuna - sok
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg origana
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
  • 3 sjeckana režnja češnjaka
  • 3dcl olivnega olja

PRIPREMA

U zdjeli izmiješati maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, sjeckani ružmarin, nasjeckani timijan i sjeckani origano i dodati limunov sok. Sastojke dobro izmiješati.Razrežemo pile na krila, batake i četiri komada prsiju, to podijelimo u dvije velike vrećice sa zatvaračem. U svaku vrećicu sipati pola marinade, zatvoriti vrećicu i dobro izmiješati sa mesom. Meso marinirati u hladnjaku najmanje 8 sati.

Roštilj pripremimo za pečenje na direktan način na temperaturi od 230 ° C. Stavite piletinu na roštilj s kožom prema dolje. Krila pecite 15-20 minuta, batake i prsa 20-25 minuta, ovisno o veličini pileta. Meso prilikom pečenja okrenemo tri puta

Pečeno meso poslužujemo uz svježe rajčice i feta sir.











Dodano!

U košaricu