- Ukupno:40 min i mariniranje
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme mariniranja:8 sati
- Vrijeme pečenja:25 minuta
- Način pečenja:direktni, visoka temperatura
SASTOJCI
- 8 osoba
- 1 srednje pile
- 2 limuna - sok
- 1 žlica nasjeckanog svježeg origana
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina
- 3 sjeckana režnja češnjaka
- 3dcl olivnega olja
PRIPREMA
U zdjeli izmiješati maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, sjeckani ružmarin, nasjeckani timijan i sjeckani origano i dodati limunov sok. Sastojke dobro izmiješati.Razrežemo pile na krila, batake i četiri komada prsiju, to podijelimo u dvije velike vrećice sa zatvaračem. U svaku vrećicu sipati pola marinade, zatvoriti vrećicu i dobro izmiješati sa mesom. Meso marinirati u hladnjaku najmanje 8 sati.
Roštilj pripremimo za pečenje na direktan način na temperaturi od 230 ° C. Stavite piletinu na roštilj s kožom prema dolje. Krila pecite 15-20 minuta, batake i prsa 20-25 minuta, ovisno o veličini pileta. Meso prilikom pečenja okrenemo tri puta
Pečeno meso poslužujemo uz svježe rajčice i feta sir.