Hobotnica na žaru, na talijanski način

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:70 minuta
  • Vrijeme pripreme:1 sat
  • Vrijeme pečenja:8 minuta
  • Način pečenja:direktan, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 8 osoba
  • 1,5kg cijela, očišćena hobotnica
  • 3dcl suhog bijelog vina
  • 20g crnog papra u zrnu
  • 2 limuna
  • 2 režnja češnjaka
  • 1dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 pluteni čep za vino

PRIPRAVA

Hobotnicu stavimo u veliki lonac i dodamo bijelo vino, papar, polovicu limuna, češnjak i pluteni čep. Dodajemo vodu, na 1 cm iznad hobotnice, stavljamo na vatru. Hobotnica kuha na niskoj temperaturi tijekom 1 sata. Nakon 1 sata, vadimo hobotnicu iz lonca i ostavljamo da se ohladi do sobne temperature.

Roštilj pripremljen za direktno pečenje na temperaturi od 240 ° C. Hobotnicu namažemo s pola dcl maslinovog ulja, posolimo, popaprimo. Zatim stavite na rešetku i pecite 3-4 minuta sa svake strane do smeđe boje. Može se peći u jednom komadu, ili je prije pečenja izrezati na manje komade.

Kad je hobotnica na žaru gotova, narezati i posuti maslinovim uljem i sokom od limuna.











Dodano!

U košaricu