- Ukupno:70 minuta
- Vrijeme pripreme:1 sat
- Vrijeme pečenja:8 minuta
- Način pečenja:direktan, visoka temperatura
SASTOJCI
- 8 osoba
- 1,5kg cijela, očišćena hobotnica
- 3dcl suhog bijelog vina
- 20g crnog papra u zrnu
- 2 limuna
- 2 režnja češnjaka
- 1dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 pluteni čep za vino
PRIPRAVA
Hobotnicu stavimo u veliki lonac i dodamo bijelo vino, papar, polovicu limuna, češnjak i pluteni čep. Dodajemo vodu, na 1 cm iznad hobotnice, stavljamo na vatru. Hobotnica kuha na niskoj temperaturi tijekom 1 sata. Nakon 1 sata, vadimo hobotnicu iz lonca i ostavljamo da se ohladi do sobne temperature.
Roštilj pripremljen za direktno pečenje na temperaturi od 240 ° C. Hobotnicu namažemo s pola dcl maslinovog ulja, posolimo, popaprimo. Zatim stavite na rešetku i pecite 3-4 minuta sa svake strane do smeđe boje. Može se peći u jednom komadu, ili je prije pečenja izrezati na manje komade.
Kad je hobotnica na žaru gotova, narezati i posuti maslinovim uljem i sokom od limuna.