Jakobove kapice na žaru

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme pečenja:10 min
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 170g masla ca
  • 1 mala glavica luka, nasjeckanog
  • 3 sjeckana režnja češnjaka
  • 700g Jakobovih kapica bez školjke
  • sok od pola limuna
  • prstohvat soli
  • 20g nasjeckanog svježeg peršina

PRIPREMA

Roštilj zagrijan za direktno pečenje na temperaturi od 180 ° C.

U tavi rastopite maslac i na njemu popržite luk i češnjak dok ne zastakli (oko 5 minuta). Skinite posudu s vatre i dodajte limunov sok i prstohvat soli. Umiješajte kapice i marinirajte 2 minute.

Jakobove kapice postavite na držač za ribu i pecite na izravnoj vatri - 4 minute sa svake strane.

Rastopite maslac na laganoj vatri usporedo s pečenjem kapica,prije posluživanja prelijte maslacem i pospite sjeckanim peršinom.











Dodano!

U košaricu