- Ukupno:25 minuta
- Vrijeme pripreme:15 minuta
- Vrijeme pečenja:10 min
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 170g masla ca
- 1 mala glavica luka, nasjeckanog
- 3 sjeckana režnja češnjaka
- 700g Jakobovih kapica bez školjke
- sok od pola limuna
- prstohvat soli
- 20g nasjeckanog svježeg peršina
PRIPREMA
Roštilj zagrijan za direktno pečenje na temperaturi od 180 ° C.
U tavi rastopite maslac i na njemu popržite luk i češnjak dok ne zastakli (oko 5 minuta). Skinite posudu s vatre i dodajte limunov sok i prstohvat soli. Umiješajte kapice i marinirajte 2 minute.
Jakobove kapice postavite na držač za ribu i pecite na izravnoj vatri - 4 minute sa svake strane.
Rastopite maslac na laganoj vatri usporedo s pečenjem kapica,prije posluživanja prelijte maslacem i pospite sjeckanim peršinom.