- Ukupno:25 min + mariniranje
- Vrijeme pripreme:15 min
- Vrijeme mariniranja:1 ura
- Vrijeme pečenja:10 min
- Način pečenja:direktan, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osoba
- 60g smeđeg šećera
- 2 žličice mljevenog đumbira
- 2 žličice mljevenog estragona
- 1 žličica cimeta mljevenog
- 1 čajna žlička mletega popra
- 1 žličica papra mljevenog
- 1/2 žličica češnjaka u prahu
- 4 Janjećih kotleta (200g svaki)
PRIPREMA
U velikoj posudi pomiješati smeđi šećer, đumbir, estragon, cimet, papar, češnjak i sol. Smjesa se dobro promješa da se svi sastojci prožmu.
Kotleti se utrljaju smjesom i stave na tanjur, pokrijemo folijom i stavimo u trajanju od 1 sata u hladnjak.
Roštilj pripremimo na direktan način na temperaturu od 240 ° C. Pecite 5 minuta sa svake strane.
Sklonite s roštilja i neka odstoji 5 minuta prije posluživanja.