Janjeći kotleti s glazurom od smeđeg šećera

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 min + mariniranje
  • Vrijeme pripreme:15 min
  • Vrijeme mariniranja:1 ura
  • Vrijeme pečenja:10 min
  • Način pečenja:direktan, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 4 osoba
  • 60g smeđeg šećera
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 2 žličice mljevenog estragona
  • 1 žličica cimeta mljevenog
  • 1 čajna žlička mletega popra
  • 1 žličica papra mljevenog
  • 1/2 žličica češnjaka u prahu
  • 4 Janjećih kotleta (200g svaki)

PRIPREMA

U velikoj posudi pomiješati smeđi šećer, đumbir, estragon, cimet, papar, češnjak i sol. Smjesa se dobro promješa da se svi sastojci prožmu.

Kotleti se utrljaju smjesom i stave na tanjur, pokrijemo folijom i stavimo u trajanju od 1 sata u hladnjak.

Roštilj pripremimo na direktan način na temperaturu od 240 ° C. Pecite 5 minuta sa svake strane.

Sklonite s roštilja i neka odstoji 5 minuta prije posluživanja.











Dodano!

U košaricu