- Ukupno:35 min
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:25 minuta
- Način pečenja:direktan, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 sjeckana režnja češnjaka
- 4 grančice ružmarina, iglice
- 600g janjećih odrezaka
- gruba sol
- grubo mljeveni papar
- 10g nasjeckanog peršina
- 150g grubo sjeckanih maslina
- 3 prepolovljena limuna
- 4 veće očišćene zelene paprike
- 2 luka
PRIPREMA
Roštilj pripremljen za direktni način pečenja, zagrijan na 250 ° C
U manjoj zdjeli pomiješati maslinovo ulje, češnjak i ružmarin. Umak ravnomjerno preliti preko mesa.
U drugu zdjelu promješati sjeckani peršin i masline, koje su prethodno narezane na male kriške, te u zdjelu stisnuti sok od jednog limuna.
Prepolovite paprike, posolite i pospite limunovim sokom te pecite na roštilju 8 minuta. Mi smo počeli sa strane kože i okrenuli nakon 4 minute. Na roštilj stavimo 4 polovice limuna,odrezanom stranom prema dolje,te luk koji pečemo narednih 5 minuta i koji okrenemo povremeno tijekom pečenja.
Kada luk omekani, uklonite ga s roštilja, grubo nasjeckajte i dodajte u smjesu od maslina i peršina. Salsu začinite solju i paprom.
Janjetinu pečemo na visokoj temperaturi. Ako želimo srednje pečen, pečemo sa svake strane oko 4 minute ili dok kada termometar u mesnoj jezgri ne pokazuje 60 ° C .Ako želite jače pečen, pecite sa svake strane najmanje 6-7 minuta. Kada je meso pečeno, pustiti da odstoji na drvenoj ploči najmanje 5 minuta kako bi se sokovi rasporedili po cijelom komadu mesa.
Meso izrezati na pola cm debele komade i preliti sokom od pečenih limuna, preliti salsom. Poslužite na tanjuru uz paprike sa žara.