Kako ispeći cijelo janje na roštilju La Caja China

Podijeli sa prijateljima


Ništa nije lakše nego ispeći cijelo janje u roštilju La Caja China. Pomoću sljedećih savjeta janjetina će vam biti na jelovniku svaki vikend.

  • Postavite janje između držača i fiksirajte ga sa četiri S-kuke.
  • Janje (s rebrima prema dolje) postavite na roštilj pod pekom. Spojite termometar sa sondom, koju zabodite u stražnje bedro (pazite da ne dodiruje kost).
  • Pokrijte roštilj posudom za pepeo i rešetkom za ugljen.
  • Istresite 7 kg (model # 1) ili 8 kg (model # 2) ugljena na roštilj i zapalite ga.
  • Nakon što gori (20-25 minuta), ravnomjerno ga rasporedite po rešetki. Možete početi s kuhanjem.
  • Nakon jednog sata (prvi sat), otvorite roštilj i okrenite janje (rebrima prema gore). Kad zatvorite roštilj, dodajte još 4 kg ugljena.
  • Nakon sat vremena (drugi sat pripreme), dodajte 4 kg ugljena.
  • Nemojte dodavati ugljen i nastavite s kuhanjem, dok ne postignete željenu temperaturu.

Svježa janjetina: sirova 60 °C, srednje sirova 63 °C, srednje pečena 71 °C, dobro pečena 77 °C.

VAŽNO: Ne otvarajte roštilj dok meso ne postigne željenu temperaturu.

Janjetina pod pekom po receptu Roberta Gueree

Recept izumitelja roštilja La Caja China će osigurati da ispečete najbolju janjetinu koju ste ikada kušali. Recept je predviđen za 22 kilogramsko janje.

  • Mješavinu maslinovog ulja i soli dobro utrljajte u janje (time zadržavate sokove u mesu). To učinite prije nego ga stavite na roštilj.
  • Dodajte oko 3,7 litara vode, 2 šalice bijelog vina i začine po želji. Sve to radite na pladnju za cijeđenje.
  • Stavite janje s rebrima prema dolje na roštilj za pod pekom-
  • Na rešetku stavite 7 kg ugljena (napravite dvije hrpe i zapalite). Kada se zažari, ravnomjerno ga rasporedite po cijeloj površini. Pecite jedan sat, zatim otvorite roštilj, okrenite meso, spojite termometar sa sondom. Zabodite sondu u bedro (ne do kosti), zatvorite roštilj i dodajte 3,5 kg ugljena svakih sat vremena, dok meso ne postigne željenu temperaturu.
  • Cijeli postupak traje oko 2,5 do 3 sata, ovisno o početnoj temperaturi janjeta Svježa janjetina: sirova 60 °C, srednje sirova 62 °C, srednje pečena 71 °C, dobro pečena 77 °C
  • Kada je janje gotovo, razrijedite sve ostatke s pladnja za ocjeđivanje s vinom i vodom (prema ukusu) - dobit ćete umak fantastičnog okusa.











Dodano!

U košaricu