Kako pravilno dimimo na dasci od cedra?

Podijeli sa prijateljima


Cedrove daske postaju pravi hit među Kraljevima roštilja, prirodne su, jednostavne za korištenje, a na njima pečena hrane garantira izniman okus. Cedrova daska tijekom roštiljanja tinja i stvara jak dim koji aromatizira hranu, hrana na dasci tijekom pečenja pušta masnoću, ulja i sokove koji vriju i stvaraju sočan, pun okus hrane. Cedrove daske možemo koristiti za više pečenja, prije svakog pečenja moramo dasku 10 minuta zagrijati na roštilju na srednjoj temperaturi, da uništimo moguće bakterije na njoj.

Potrebno:

  • cedrova daska,
  • meso (riba, piletina, odresci, drugi manji komadi mesa),
  • duboka posuda s vodom ili biljnim čajem.

Način uporabe

  1. Već korištene cedrove daske 10 minuta stavimo na srednje vrući roštilj.
  2. Natopimo dasku u vodi ili biljnom čaju i potopimo je, tako da je cijela pod tekućinom. Natapamo je najmanje jedan sat, idealno 5 do 6 sati.
  3. Roštilj zagrijemo na visoku temperaturu.
  4. Ako želimo najjače dimljeni okus hrane, stavimo praznu dasku nekoliko minuta na maksimalno zagrijani roštilj, toliko da se daska počne dimiti. Skinemo dasku s roštilja i na stranu daske, koja je bila bliže vatri, stavimo meso.
  5. Dasku na strani, na koju ćemo staviti meso, namažemo uljem.
  6. Na nauljenu stranu stavimo meso i prikladno začinimo.
  7. Dasku postavimo na vrući roštilj.
  8. Namočena daska tijekom pečenja počne tinjati i stvara snažan dim, koji prožima hranu.
  9. Tokom pečenja dasku povremeno pregledamo - ako se negdje zapalila, ugasimo je vodom.












Dodano!

U košaricu