Kakvi noževi su potrebni grill majstoru?

Podijeli sa prijateljima


Dobri i odgovarajući noževi su osnovna oprema svakog kralja roštilja.
Ne treba nam cijeli orkestar noževa, već samo nekoliko različitih noževa dobre kvalitete, koji nam omogućuju lakšu pripremu mesa za roštilj.

Različiti zadaci zahtijevaju različite oštrice,a primjeren i kvalitetan nož ovaj zadatak će uvelike olakšati.

Kuharski nož



Glavni nož u našoj kuhinji - olakšava rezanje, sjeckanje i mljevenje svih vrsta hrane.

Nož s nazubljenom oštricom



S njim možemo lakše izrezati veće komade mesa, svježeg kruha bez drobljenja ili zrelih rajčica bez razdvajanja.

Nož za odkoštavanje



On ima savršenu oštricu za uklanjanje ostataka kostiju, masnoće i kože. Tanka, fleksibilna oštrica omogućuje lako manevriranje oko rubova kosti.

Nož za povrće



Nož s kraćom oštricom je naš pomoćnik pri guljenju, rezanju i sjeckanju povrća i začina.

Santoku nož



To je kuharski nož japanskog stila, koji je pogodan za usitnjavanje, drobljenje i rezanje svih vrsta hrane. Udubljeni rub omogućuje rezanje tankih kriški bez hvatanja hrane na oštricu noža.










Dodano!

U košaricu