Krilca "majstora roštilja"

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 min + mariniranje
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme mariniranja:4 sata
  • Vrijeme pečenja:20 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 10 osoba
  • 1,4kg pilećih krila, bez gornjih dijelova, bedra odvojena od krila
  • 120ml umaka od soje
  • 120ml talijanskog preljeva za salatu
  • umak
  • 60g maslaca
  • 1 žlica sojinog umaka
  • 60ml gustog čili umaka po želji

PRIPREMA

U samo-zatvarajućoj vrećici pomiješamo umak od soje, talijanski preljev za salatu i krila, zatvorimo vrećicu i dobro promiješamo, da se tekućine rasporedi po svim dijelovima mesa. U frižideru ih mariniramo najmanje 4 sata, po mogućnosti ih ostavimo preko noći.

Roštilj pripremimo za direktno pečenje na temperaturi od 200 °C. U maloj tavi rastopimo maslac i dodamo žlicu soja umaka ili čili umaka. Skinemo s vatre i pustimo da odstoji.

Krila izvadimo iz marinade, obrišemo ih papirnatim ručnicima i pečemo na direktnoj vatri na srednjoj temperaturi 25-30 minutauta, kako bi dobili lijepu smeđu koricu.

Krila skinemo s roštilja i stavimo u veću posudu. Prelijemo s umakom i promiješamo, kako bi se umak dobro rasporedio.










Dodano!

U košaricu