- Ukupno:30 minuta + mariniranje
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme mariniranja:1 sat
- Vrijeme pečenja:20 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osoba
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- 1 žlica svježe nasjeckanog origana
- 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
- 5 žlica maslinovog ulja
- sol i papar prema ukus
- 1kg pilećih krilaca
PRIPREMA
U većoj samo-zatvarajućoj vrećici pomiješamo nasjeckani češnjak, origano, ružmarin i maslinovo ulje. Krila začinimo soli i paprom te ih stavimo u vrećicu. Vrećicu nekoliko puta okrenemo kako bi se začini rasporedili po krilcima. Ostavimo da se marinira 1 sat.
Roštilj pripremimo za direktno pečenje na temperaturi od 180 °C. Stavimo krila na rešetku s kožom prema dolje.
Pečemo 20 minuta, za vrijeme pečenja tri puta okrenemo. Ako želimo više hrskavo zapečena, pečemo ih nekoliko minuta duže.