Krilca sa bakinim začinima

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 minuta + mariniranje
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme mariniranja:1 sat
  • Vrijeme pečenja:20 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osoba
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • 1 žlica svježe nasjeckanog origana
  • 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • sol i papar prema ukus
  • 1kg pilećih krilaca

PRIPREMA

U većoj samo-zatvarajućoj vrećici pomiješamo nasjeckani češnjak, origano, ružmarin i maslinovo ulje. Krila začinimo soli i paprom te ih stavimo u vrećicu. Vrećicu nekoliko puta okrenemo kako bi se začini rasporedili po krilcima. Ostavimo da se marinira 1 sat.

Roštilj pripremimo za direktno pečenje na temperaturi od 180 °C. Stavimo krila na rešetku s kožom prema dolje.

Pečemo 20 minuta, za vrijeme pečenja tri puta okrenemo. Ako želimo više hrskavo zapečena, pečemo ih nekoliko minuta duže.










Dodano!

U košaricu