Lađice od tikvica na žaru

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:45 minuta
  • Vrijeme pripreme:20 minuta
  • Vrijeme pečenja:25 minuta
  • Način pečenja: indirektno, srednja temperatura



  • 4 osobe
  • 2 srednje tikvice
  • 1 komad bijelog kruha, rastrgan na komade
  • 1 žlica nasjeckanih crnih maslina
  • 1 sjeckani feferon
  • 3 žlice nasjeckanih zelenih paprika(blagih)
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 sjeckani paradajz
  • prstohvat sušenog bosiljka
  • sol i papar na okus
  • 100g naribane gaude

PRIPREMA

Prerežite tikvice popola i izvadite sjemenke sa žlicom. Sjemenke usitniti u zdjelu. Dodajte sve sastojke i dobro promiješati.

Tikvice položimo na alu-foliju i izdubine napunimo smjesom, potom foliju omotamo oko tikvice na način da omotamo koru, a da gornji dio sa smjesom ostane otvoren.

Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu i pripremimo dvije toplinske zone. Tikvice, zamotane u foliju, stavimo na indirektnu stranu roštilja i pečemo oko 20 minuta - dok ne omekšaju.


[[add3]]










Dodano!

U košaricu