- Ukupno:45 minuta
- Vrijeme pripreme:20 minuta
- Vrijeme pečenja:25 minuta
- Način pečenja: indirektno, srednja temperatura
- 4 osobe
- 2 srednje tikvice
- 1 komad bijelog kruha, rastrgan na komade
- 1 žlica nasjeckanih crnih maslina
- 1 sjeckani feferon
- 3 žlice nasjeckanih zelenih paprika(blagih)
- 1 nasjeckani luk
- 1 sjeckani paradajz
- prstohvat sušenog bosiljka
- sol i papar na okus
- 100g naribane gaude
PRIPREMA
Prerežite tikvice popola i izvadite sjemenke sa žlicom. Sjemenke usitniti u zdjelu. Dodajte sve sastojke i dobro promiješati.
Tikvice položimo na alu-foliju i izdubine napunimo smjesom, potom foliju omotamo oko tikvice na način da omotamo koru, a da gornji dio sa smjesom ostane otvoren.
Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu i pripremimo dvije toplinske zone. Tikvice, zamotane u foliju, stavimo na indirektnu stranu roštilja i pečemo oko 20 minuta - dok ne omekšaju.