Lignje s limunom i origanom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:9 minuta + mariniranje
  • Vrijeme priprave:5 minuta
  • Vrijeme mariniranja:30 minuta
  • Vrijeme pečenja:4 minute
  • Način pečenja:direktan, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 0,5dcl maslinovog ulja
  • 4 nasjeckana režnja češnjaka
  • ½ žlice ribanog limuna, korice
  • 3 žlice soka od limuna
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg origana
  • ½ žlice soli
  • ½ žlice papra
  • 450g očišćenih lignji

PRIPREMA

U velikoj zdjeli promješajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, limun koricu, limunov sok, origano, sol i papar.

Krakove odvojimo od trupa i sve stavimo u pripremljenu marinadu. Mariniramo u hladnjaku najmanje 30 minuta.

Roštilj zagrijemo na direktan način na temperaturi od 250 ° C. Lignje izvadimo iz marinade, stavimo na rešetku. Pečemo sa zatvorenim poklopcem 2 min. sa svake strane. Pazite da ne pretjerate, lignje brzo postanu tvrde i žilave.

Poslužite uz kriške limuna koje iscijedimo po pečenim lignjama.











Dodano!

U košaricu