- Ukupno:9 minuta + mariniranje
- Vrijeme priprave:5 minuta
- Vrijeme mariniranja:30 minuta
- Vrijeme pečenja:4 minute
- Način pečenja:direktan, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 0,5dcl maslinovog ulja
- 4 nasjeckana režnja češnjaka
- ½ žlice ribanog limuna, korice
- 3 žlice soka od limuna
- 2 žlice nasjeckanog svježeg origana
- ½ žlice soli
- ½ žlice papra
- 450g očišćenih lignji
PRIPREMA
U velikoj zdjeli promješajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak, limun koricu, limunov sok, origano, sol i papar.
Krakove odvojimo od trupa i sve stavimo u pripremljenu marinadu. Mariniramo u hladnjaku najmanje 30 minuta.
Roštilj zagrijemo na direktan način na temperaturi od 250 ° C. Lignje izvadimo iz marinade, stavimo na rešetku. Pečemo sa zatvorenim poklopcem 2 min. sa svake strane. Pazite da ne pretjerate, lignje brzo postanu tvrde i žilave.
Poslužite uz kriške limuna koje iscijedimo po pečenim lignjama.