Losos s češnjakom i koprom na cedrovom drvu

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:40 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:30 minuta
  • Način pečenja:direktni, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 8 osoba
  • 1,5kg file lososa s kožom
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 5 sjeckanih režnja češnjaka
  • šaka svježe nasjeckanog kopra
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica grubo mljevenog crnog papra
  • 1 žličica limunove korica

PRIPREMA

Cedrovu dasku namočimo 1-2 sata u vodu. Najlakši način je napuniti s vodom veći pleh, staviti dasku, dasku pritisnuti kamenom ili nečim težim da daska bude POTOPLJENA U VODI.

U maloj zdjeli izmješati maslinovo ulje, češnjak, kopar, sol, papar i limunov koricu. Mješavina se utrljava u file lososa.

Roštilj pripremimo za pečenje na izravan način na temperaturi od 240 ° C. Stavite na roštilj natopljenu cedrovu daščicu. Kada se daska počne dimiti i čuje se lagano pucketanje, okrenite dasku i položite filet na dasku s kožom nadolje.

Pecite sa zatvorenim poklopcem 15 minuta, da meso omekša i da ga lagano odvojimo sa kože prije posluživanja. Pečemo file bez okretanja.

Kada je losos pečen, narežite na 8 komada i poslužite prekriveno kriškama limuna.











Dodano!

U košaricu