Losos sa medom, dimljen na cedrovoj dasci

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:45minuta
  • Vrijeme pripreme:15 minuta
  • Vrijeme pečenja:30 minuta
  • Način pečenja:direktan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 6 osoba
  • 1,2kg losos, izrezan na 6 komada
  • 0,5dcl sok od ananasa
  • 0,8dcl umak od soje
  • 2 žlice bijelog octa
  • 2 žlice soka od limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2dcl meda
  • 50g smeđeg šećera
  • 1 žličica grubo mljevenog crnog papra
  • ½ žličice crvene paprike
  • ½ žličice papra u prahu
  • ½ žličice češnjaka u prahu

PRIPREMA

Dasku 1-2 sata namočimo u vodi. Najlakši način je napuniti s vodom veći pleh, staviti dasku u vodu,te pritisnuti nečim težim tako da daska bude potopljena.

U tavi pomiješajte sok od ananasa, soja umak, ocat, sok od limuna, maslinovo ulje i med, zagrijte dok ne prokuha. Potom miješajući dodajte šećer, 1 žlicu papra, crvene paprike, papar u prahu i češnjak u prahu. Umak pirjati oko 15 do 20 minuta kako bi se dobio gust sirup. Tijekom kuhanja,miješajte umak da se ne lijepi za tavu.

Roštilj zagrijati na direktan način, na temperaturu od 200 ° C. Stavite na rešetku natopljenu dasku. Kada se iz daske počne dimiti i počne pucketanje, dasku okrenite i položite losos na istu. Zatvorite poklopac i pecite 10 minuta. Nakon deset min. pečenja losos premažite marinadom i pecite poklopljeno narednih 5 min.

Poslužite sa preostalim umakom.











Dodano!

U košaricu