SEZONSKA AKCIJA. →

Marinirana svinjska pisanica (lungić) na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Skupaj:Ukupno: 30 minuta + mariniranje
  • Čas priprave:10 minuta
  • Čas mariniranja:preko noći
  • Čas peke:20 minuta
  • Način peke:izravan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 2 lungića (cca. 1 kg)
  • 60ml sojinog umaka
  • 55g smeđeg šećera
  • 30ml balsamico octa
  • 1 sušenog luka
  • 1 cimeta u prahu
  • 2 maslinovog ulja
  • prstohvat papra u prahu

PRIPREMA

U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim mesa. U samozatvarajuću vrećicu stavite meso i prelijte marinadu. Istisnite zrak iz vrećice i zatvorite vrećicu. Meso dobro mijesiti sa marinadom da se raširi preko njega, i vrećicu staviti u hladnjak. Marinirati preko noći.

Roštilj zagrijati na srednju temperaturu (200 stupnjeva) i nauljiti rešetku. Izvadite meso iz vrećice i ukloniti višak marinade. Marinadu staviti na stranu za podmazivanje mesa za vrijeme pečenja.

Stavite meso na roštilj i pecite cca. 20 minuta dok unutarnja temperatura mesa naraste na 65 stupnjeva. Tijekom pečenja meso više puta okretati i premazati s ostatkom marinade.

Pečeno meso ostavite da odstoji nekoliko minuta prije rezanja na medaljone i posluživanja.











Dodano!

U košaricu