- Skupaj:Ukupno: 30 minuta + mariniranje
- Čas priprave:10 minuta
- Čas mariniranja:preko noći
- Čas peke:20 minuta
- Način peke:izravan, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 2 lungića (cca. 1 kg)
- 60ml sojinog umaka
- 55g smeđeg šećera
- 30ml balsamico octa
- 1 sušenog luka
- 1 cimeta u prahu
- 2 maslinovog ulja
- prstohvat papra u prahu
PRIPREMA
U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim mesa. U samozatvarajuću vrećicu stavite meso i prelijte marinadu. Istisnite zrak iz vrećice i zatvorite vrećicu. Meso dobro mijesiti sa marinadom da se raširi preko njega, i vrećicu staviti u hladnjak. Marinirati preko noći.
Roštilj zagrijati na srednju temperaturu (200 stupnjeva) i nauljiti rešetku. Izvadite meso iz vrećice i ukloniti višak marinade. Marinadu staviti na stranu za podmazivanje mesa za vrijeme pečenja.
Stavite meso na roštilj i pecite cca. 20 minuta dok unutarnja temperatura mesa naraste na 65 stupnjeva. Tijekom pečenja meso više puta okretati i premazati s ostatkom marinade.
Pečeno meso ostavite da odstoji nekoliko minuta prije rezanja na medaljone i posluživanja.