Marinirana svinjska pisanica (lungić) na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Skupaj:Ukupno: 30 minuta + mariniranje
  • Čas priprave:10 minuta
  • Čas mariniranja:preko noći
  • Čas peke:20 minuta
  • Način peke:izravan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 2 lungića (cca. 1 kg)
  • 60ml sojinog umaka
  • 55g smeđeg šećera
  • 30ml balsamico octa
  • 1 sušenog luka
  • 1 cimeta u prahu
  • 2 maslinovog ulja
  • prstohvat papra u prahu

PRIPREMA

U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim mesa. U plastičnu vrećicu na zatvaranje stavite meso i prelijte marinadom. Istisnite zrak iz vrećice i zatvorite. Meso par puta stisnemo u vrećici da se marinada prelije ravnomjerno po mesu.Mariniramo u hladnjaku preko noći.

U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim mesa. U plastičnu vrećicu na zatvaranje stavite meso i prelijte marinadom. Istisnite zrak iz vrećice i zatvorite. Meso par puta stisnemo u vrećici da se marinada prelije ravnomjerno po mesu.Mariniramo u hladnjaku preko noći.

U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke osim mesa. U plastičnu vrećicu na zatvaranje stavite meso i prelijte marinadom. Istisnite zrak iz vrećice i zatvorite. Meso par puta stisnemo u vrećici da se marinada prelije ravnomjerno po mesu.Mariniramo u hladnjaku preko noći.

Pečeno meso ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što ga izrežete na medaljone i poslužite.










Dodano!

U košaricu