- Skupaj:21 minuta + mariniranje
- Čas priprave:15 minuta
- Čas mariniranja:60 minuta
- Čas peke:6 minuta
- Način peke:direktan, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 3 Granny Smith jabuke
- 2 žlice meda
- 1 žlica nasjeckanog svježe metvice
- 1 žličica extrakta vanilije
- 300ml svježeg soka od naranče
- ½ žličice svježe nasjeckanog đumbira
- prstohvat crnog papra
PRIPREMA
Jabuke izrezati na 1 cm debele kolute i izvaditi jezgru. Promiješati sve ostale sastojke i preliti u vakum vrećicu. Dodajte jabuke, istisnite zrak, zatvorite vrećicu, dobro promiješajte i stavite u hladnjak. Mariniramo najmanje jedan sat i za to vrijeme okrećemo vrećicu nekoliko puta.
Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu i nauljimo rešetke. Pečemo 6 minuta, okrećući nekoliko puta i mažemo ostatkom marinade.