Marinirane jabuke sa mentom

Podijeli sa prijateljima


  • Skupaj:21 minuta + mariniranje
  • Čas priprave:15 minuta
  • Čas mariniranja:60 minuta
  • Čas peke:6 minuta
  • Način peke:direktan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 3 Granny Smith jabuke
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica nasjeckanog svježe metvice
  • 1 žličica extrakta vanilije
  • 300ml svježeg soka od naranče
  • ½ žličice svježe nasjeckanog đumbira
  • prstohvat crnog papra

PRIPREMA

Jabuke izrezati na 1 cm debele kolute i izvaditi jezgru. Promiješati sve ostale sastojke i preliti u vakum vrećicu. Dodajte jabuke, istisnite zrak, zatvorite vrećicu, dobro promiješajte i stavite u hladnjak. Mariniramo najmanje jedan sat i za to vrijeme okrećemo vrećicu nekoliko puta.

Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu i nauljimo rešetke. Pečemo 6 minuta, okrećući nekoliko puta i mažemo ostatkom marinade.











Dodano!

U košaricu