Marinirano povrće sa žara

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30min + mariniranje
  • Vrijeme pripreme:15 min
  • Vrijeme mariniranja:30 min
  • Vrijeme pečenja:15 min
  • Način pečenja:direktan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 8 osoba
  • 1 srednja zelena tikvica
  • 2 crvene paprike
  • 2 žute paprike
  • 1 srednja žuta tikvica
  • 2 luka
  • 250g šampinjona
  • 250g cherry rajčice
  • 120ml maslinovog ulja
  • 120ml umaka od soje
  • 120ml soka od limuna
  • 1 češnjaka, zdrobljen

PRIPRAVA

Tikvice izrezati na ploške 6 mm debljine, očistite paprike i narežite na 3 cm velike komade. Stavite povrće u veliku posudu.

U maloj zdjeli pomiješajte ulje, soja umak, sok od limuna i češnjaka. Prelijte preko povrća, promiješajte, poklopite i marinirajte najmanje pola sata u hladnjaku.

Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri (200 stupnjeva). Na rešetku stavite lagano zamašćenu keramičku ploču, zagrijte ploču. Istresite povrće i pecite 10-15 minuta, miješajući povremeno. Umjesto keramičke ploče, možete koristiti aluminijske posudice za pripremu i pečenje hrane. Napunite ih povrćem ,stavite na ugrijani roštilj i pecite dok povrće ne omekša.










Dodano!

U košaricu