- Ukupno:30min + mariniranje
- Vrijeme pripreme:15 min
- Vrijeme mariniranja:30 min
- Vrijeme pečenja:15 min
- Način pečenja:direktan, srednja temperatura
SASTOJCI
- 8 osoba
- 1 srednja zelena tikvica
- 2 crvene paprike
- 2 žute paprike
- 1 srednja žuta tikvica
- 2 luka
- 250g šampinjona
- 250g cherry rajčice
- 120ml maslinovog ulja
- 120ml umaka od soje
- 120ml soka od limuna
- 1 češnjaka, zdrobljen
PRIPRAVA
Tikvice izrezati na ploške 6 mm debljine, očistite paprike i narežite na 3 cm velike komade. Stavite povrće u veliku posudu.
U maloj zdjeli pomiješajte ulje, soja umak, sok od limuna i češnjaka. Prelijte preko povrća, promiješajte, poklopite i marinirajte najmanje pola sata u hladnjaku.
Zagrijte roštilj na srednje jakoj vatri (200 stupnjeva). Na rešetku stavite lagano zamašćenu keramičku ploču, zagrijte ploču. Istresite povrće i pecite 10-15 minuta, miješajući povremeno. Umjesto keramičke ploče, možete koristiti aluminijske posudice za pripremu i pečenje hrane. Napunite ih povrćem ,stavite na ugrijani roštilj i pecite dok povrće ne omekša.