- Ukupno:30 min + mariniranje
- Vrijeme pripreme:15 min
- Vrijeme mariniranja:2 sata
- Vrijeme pečenja:15 min
- Način pečenja:direktni, visoka temperatura
SASTOJCI
- 12 osoba
- 60ml biljnog ulja
- 80ml meda
- 80ml umak od soje
- 1 1 žličica mljevenog papra
- 8 8 komada pilećih prsa bez kože
- 2 režnja češnjaka
- 5 komada luka,manjih
- 2 crvene paprike
PRIPREMA
U posudi za mjerenje umutiti med, ulje, umak od soje i papar.
Pileća prsa izrezati na 4 cm debele kocke.Luk oguliti i izrezati na 8 jednakih komada (prvo ih izrezati na pola,potom svaku polovicu na 4 komada). Očistite paprike, izvadite sjemenke i izrežete na 4 cm dugačke kriške.
U velikoj zdjeli pomješajte pileća prsa, luk, papriku, 2 režnja češnjaka te prelijte mješavinom ulja, meda i soja umaka. Sastojke u zdjeli izmiješati , pokriti folijom i marinirati u hladnjaku najmanje 2 sata.
Roštilj se priprema za izravan način pečenja na temperaturi od 240 ° C. Sastojke naizmjence nabodemo na štapiće i stavimo na rešetku. Ako koristite drvene štapiće, prije pečenja pola sata ih potopite u vodi, tijekom pečenja neće gorjeti.
Pileća prsa izrezati na 4 cm debele kocke.Luk oguliti i izrezati na 8 jednakih komada (prvo ih izrezati na pola,potom svaku polovicu na 4 komada). Očistite paprike, izvadite sjemenke i izrežete na 4 cm dugačke kriške.