Medeni pileći ražnjići

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 min + mariniranje
  • Vrijeme pripreme:15 min
  • Vrijeme mariniranja:2 sata
  • Vrijeme pečenja:15 min
  • Način pečenja:direktni, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 12 osoba
  • 60ml biljnog ulja
  • 80ml meda
  • 80ml umak od soje
  • 1 1 žličica mljevenog papra
  • 8 8 komada pilećih prsa bez kože
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 komada luka,manjih
  • 2 crvene paprike

PRIPREMA

U posudi za mjerenje umutiti med, ulje, umak od soje i papar.

Pileća prsa izrezati na 4 cm debele kocke.Luk oguliti i izrezati na 8 jednakih komada (prvo ih izrezati na pola,potom svaku polovicu na 4 komada). Očistite paprike, izvadite sjemenke i izrežete na 4 cm dugačke kriške.

U velikoj zdjeli pomješajte pileća prsa, luk, papriku, 2 režnja češnjaka te prelijte mješavinom ulja, meda i soja umaka. Sastojke u zdjeli izmiješati , pokriti folijom i marinirati u hladnjaku najmanje 2 sata.

Roštilj se priprema za izravan način pečenja na temperaturi od 240 ° C. Sastojke naizmjence nabodemo na štapiće i stavimo na rešetku. Ako koristite drvene štapiće, prije pečenja pola sata ih potopite u vodi, tijekom pečenja neće gorjeti.

Pileća prsa izrezati na 4 cm debele kocke.Luk oguliti i izrezati na 8 jednakih komada (prvo ih izrezati na pola,potom svaku polovicu na 4 komada). Očistite paprike, izvadite sjemenke i izrežete na 4 cm dugačke kriške.










Dodano!

U košaricu