- Ukupno:30 min
- Vrijeme pripreme:15 min
- Vrijeme pečenja:10 min
- Način pečenja:izravan, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 450g mljevene janjetine
- 200g mljevenog goveđeg mesa
- 3 nasjeckane metvice
- 1 žličica nasjeckanog đumbira
- 1 žličica soli
- prstohvat papra
- 450g grčkog jogurta
- 1 naribane korice limuna
- 1 rajčica
- 1 glavica luka
- 4 ciabatte
- 250g feta sira
- 8 listova rukole
PRIPREMA
U velikoj zdjeli promješati mljevenu janjetinu, mljevenu junetinu, sjeckanu metvicu, sjeckani đumbir, žličicu mljevenog češnjaka, žličicu soli i papra i miješati sastojke da se ravnomjerno povežu.
Masu oblikujemo na 4 jednake pljeskavice debljine 1,5 cm. U zdjelu dodamo grčki jogurt, koricu limuna, nasjeckani režanj češnjaka i pola žličice soli. Umak dobro izmiješati, poklopiti i pohraniti u hladnjaku.
Roštilj se priprema za izravnom načinu pečenja, na 220 ° C . Pljeskavice pečemo 3-4 minute sa svake strane. Termometar treba pokazivati temperaturu od 70 ° C unutar pljeskavice. Stavite kriške luka i rajčice na roštilj i pecite 1 minutu sa svake strane dok ne dobijemo lijepe tragove rešetke roštilja.
Ciabatte razrežemo popola i namažemo s jogurt umakom. Na dno peciva stavite pljeskavicu. Na pljeskavice stavite kriške feta sira i luk, paradajz i listiće rukole te pokrijete s drugom polovicom peciva.