Mediteranski janjeći burgeri

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 min
  • Vrijeme pripreme:15 min
  • Vrijeme pečenja:10 min
  • Način pečenja:izravan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 450g mljevene janjetine
  • 200g mljevenog goveđeg mesa
  • 3 nasjeckane metvice
  • 1 žličica nasjeckanog đumbira
  • 1 žličica soli
  • prstohvat papra
  • 450g grčkog jogurta
  • 1 naribane korice limuna
  • 1 rajčica
  • 1 glavica luka
  • 4 ciabatte
  • 250g feta sira
  • 8 listova rukole

PRIPREMA

U velikoj zdjeli promješati mljevenu janjetinu, mljevenu junetinu, sjeckanu metvicu, sjeckani đumbir, žličicu mljevenog češnjaka, žličicu soli i papra i miješati sastojke da se ravnomjerno povežu.

Masu oblikujemo na 4 jednake pljeskavice debljine 1,5 cm. U zdjelu dodamo grčki jogurt, koricu limuna, nasjeckani režanj češnjaka i pola žličice soli. Umak dobro izmiješati, poklopiti i pohraniti u hladnjaku.

Roštilj se priprema za izravnom načinu pečenja, na 220 ° C . Pljeskavice pečemo 3-4 minute sa svake strane. Termometar treba pokazivati temperaturu od 70 ° C unutar pljeskavice. Stavite kriške luka i rajčice na roštilj i pecite 1 minutu sa svake strane dok ne dobijemo lijepe tragove rešetke roštilja.

Ciabatte razrežemo popola i namažemo s jogurt umakom. Na dno peciva stavite pljeskavicu. Na pljeskavice stavite kriške feta sira i luk, paradajz i listiće rukole te pokrijete s drugom polovicom peciva.










Dodano!

U košaricu