- Ukupno:20 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:10 minuta
- Vrijeme mariniranja:1 sat
- Način pečenja:direktni, visoka temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 čajne žličice mljevenog kumina
- 1 limeta - sok
- 450g pilećih prsa
- 1 mala tikvica
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 10 cherry rajčica
- 2 nasjeckanog korijandera
- papar prema želji
PRIPREMA
U posudi pomiješamo maslinovo ulje, mljeveni kumin, nasjeckani korijander, sok od limete i posolimo i zapaprimo po želji. Pileća prsa narežemo na 3 cm debele kocke i namočimo ih u marinadu. Mariniramo u hladnjaku barem 1 sat.
Dok se meso marinira crvenu papriku i luk narežemo na 3 cm široke kocke. Tikvice narežemo na kolutove debljine 0,5 cm.
Nakon jednog sata izvadimo meso iz marinade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično sa crvenom paprikom, lukom, tikvicama i cherry rajčicama. Ako koristimo drvene ražnjiće, prije pečenja ih 30 minuta natopimo u vodi kao tijekom pečenja ne bi izgorili.
Roštilj pripremimo za direktan način pečenja pri temperaturi od 240°C. Ražnjiće stavimo na rešetku i pečemo 10-12 minuta dok meso ne postane mekano i dobije smeđu koricu. Tijekom pečenja ražnjiće više puta okrenemo.