Meksički ražnjići

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:20 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:10 minuta
  • Vrijeme mariniranja:1 sat
  • Način pečenja:direktni, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 čajne žličice mljevenog kumina
  • 1 limeta - sok
  • 450g pilećih prsa
  • 1 mala tikvica
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 10 cherry rajčica
  • 2 nasjeckanog korijandera
  • papar prema želji

PRIPREMA

U posudi pomiješamo maslinovo ulje, mljeveni kumin, nasjeckani korijander, sok od limete i posolimo i zapaprimo po želji. Pileća prsa narežemo na 3 cm debele kocke i namočimo ih u marinadu. Mariniramo u hladnjaku barem 1 sat.

Dok se meso marinira crvenu papriku i luk narežemo na 3 cm široke kocke. Tikvice narežemo na kolutove debljine 0,5 cm.

Nakon jednog sata izvadimo meso iz marinade i nabodemo na ražnjiće naizmjenično sa crvenom paprikom, lukom, tikvicama i cherry rajčicama. Ako koristimo drvene ražnjiće, prije pečenja ih 30 minuta natopimo u vodi kao tijekom pečenja ne bi izgorili.

Roštilj pripremimo za direktan način pečenja pri temperaturi od 240°C. Ražnjiće stavimo na rešetku i pečemo 10-12 minuta dok meso ne postane mekano i dobije smeđu koricu. Tijekom pečenja ražnjiće više puta okrenemo.










Dodano!

U košaricu