Mini pureći cheeseburgeri

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:30 minuta
  • Vrijeme priprave:20 minuta
  • Vrijeme pečenja:10 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 5 osoba
  • 450g mljevenog purećeg mesa
  • 50g kuhane zobene kaše
  • 1 jaje
  • 2 mlada luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice dijon senfa
  • žlice dijon senfa
  • 50g cheddar sira
  • 1 maslinovog ulja
  • 10 hambi peciva punog zrna
  • 10 listova zelene salate
  • 10 kriški rajčice

PRIPREMA

U veću posudu stavimo mljeveno pureće meso, zobene pahuljice, jaje, sjeckani mladi luk, češnjak, dijon senf, sol i papar. Smjesu zamijesimo rukom da se svi sastojci ravnomjerno promiješaju. Zatim je podijelimo na 10 jednakih dijelova.

U veću posudu stavimo mljeveno pureće meso, zobene pahuljice, jaje, sjeckani mladi luk, češnjak, dijon senf, sol i papar. Smjesu zamijesimo rukom da se svi sastojci ravnomjerno promiješaju. Zatim je podijelimo na 10 jednakih dijelova.

Roštilj pripremimo za pečenje na direktan način pri temperaturi od 220 °C. Pljeskavice stavimo na rešetku i pečemo 5 minuta sa svake strane ili dok temperatura u sredini dosegne 74 °C. Prerežemo peciva na pola i pečemo ih na rešetki 3 minute. Hamburgere složimo slijedećim redoslijedom - donji dio peciva, list zelene salate, pljeskavica, kriška rajčice, gornji dio peciva.










Dodano!

U košaricu