- Ukupno:30 minuta
- Vrijeme priprave:20 minuta
- Vrijeme pečenja:10 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 5 osoba
- 450g mljevenog purećeg mesa
- 50g kuhane zobene kaše
- 1 jaje
- 2 mlada luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice dijon senfa
- žlice dijon senfa
- 50g cheddar sira
- 1 maslinovog ulja
- 10 hambi peciva punog zrna
- 10 listova zelene salate
- 10 kriški rajčice
PRIPREMA
U veću posudu stavimo mljeveno pureće meso, zobene pahuljice, jaje, sjeckani mladi luk, češnjak, dijon senf, sol i papar. Smjesu zamijesimo rukom da se svi sastojci ravnomjerno promiješaju. Zatim je podijelimo na 10 jednakih dijelova.
U veću posudu stavimo mljeveno pureće meso, zobene pahuljice, jaje, sjeckani mladi luk, češnjak, dijon senf, sol i papar. Smjesu zamijesimo rukom da se svi sastojci ravnomjerno promiješaju. Zatim je podijelimo na 10 jednakih dijelova.
Roštilj pripremimo za pečenje na direktan način pri temperaturi od 220 °C. Pljeskavice stavimo na rešetku i pečemo 5 minuta sa svake strane ili dok temperatura u sredini dosegne 74 °C. Prerežemo peciva na pola i pečemo ih na rešetki 3 minute. Hamburgere složimo slijedećim redoslijedom - donji dio peciva, list zelene salate, pljeskavica, kriška rajčice, gornji dio peciva.