Mješavina začina za utrljavanje peradi

Podijeli sa prijateljima


Sljedeći put kada budete pripremali perad na roštilju, upotrijebite jednu od niže navedenih mješavina začina. Biti ćete oduševljeni rezultatom.

Asteška mješavina začina



Upotreba: sve vrste mesa

Količina: 600 ml

Sastojci:
  • 240 ml mljevenog kumina
  • 240 ml maslinovog ulja
  • 80 ml nasjeckanog češnjaka
  • 60 ml dimljenog umaka (liquid smoke)
  • 60 ml krupne soli
  • 1 žlica kajenskog papra

Sve sastojke osim ulja staviti u blender i miksati dok ne dobijete glatku masu. Uz miksanje postepeno ulijevajte ulje. U hermetički zatvorenoj staklenoj posudi može se čuvati do 14 dana.

Mješavina za utrljavanje Smokin'



Upotreba: svinjetina, piletina, masna riba, rakovi

Količina: 120 ml

Sastojci:
  • 2 žlici soli
  • 2 žlici mljevene dimljene paprike
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevenog chilia
  • 2 žlice kumina
  • 1 žlica mljevenog crnog papra

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.

Mješavina za utrljavanje od korijandera



Upotreba: svinjetina, piletina, puretina, janjetina

Količina: 60 ml

Sastojci:
  • 1 žlica mljevenog korijandera
  • 2 žličice mljevenog timijana
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1 ¼ žličice krupne soli
  • 1 žličica kurkume
  • ¾ žličice šećera
  • ¾ žličice mljevenog crnog papra
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice kajenskega papra

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.

Višenamjenska mješavina za utrljavanje peradi



Upotreba: piletina, puretina

Količina: 120 ml

Sastojci:
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice krupne soli
  • 1 žlica suhe kadulje
  • 1 žlica suhih listića timijana
  • 2 žličice suhog mažurana
  • 2 žličice suhog ružmarina
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica paprike
  • ½ žličice mljevenog muškatnog oraščića

Sve sastojke pomiješamo i čuvamo u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi do 30 dana.










Dodano!

U košaricu