Mladi luk u foliji, pripremljen na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:10 minuta
  • Vrijeme pripreme:5 minuta
  • Vrijeme pečenja:5 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 10 kom mladog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • prstohvat soli i papra

PRIPREMA

Mladi luk operemo i odstranimo zeleni dio listova. Odrežemo komad aluminijske folije (pribl. 30 cm) i na nju stavimo luk, jedan pored drugog, zatim ga ravnomjerno pospemo češnjakom, soli i paprom. Na luk stavimo komadiće maslaca. Rubove folije savijemo prema unutra, tako da napravimo opušteni džepić a luk ostane u jednom redu.

Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu. Na zagrijani roštilj stavimo aluminijski džepić, ne na direktnu toplinu, i pečemo 5-7 minuta.

[[add3]]










Dodano!

U košaricu