GARANCIJA NAJNIŽE CIJENE. → Odlični preljevi za meso na roštilju
Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima 
Za dulje pečenje većih komada mesa potrebni su nam preljevi, pomoću kojih tijekom pečenja vlažimo meso. Preljev sprječava isušivanje mesa tijekom pečenja, a meso poprimi izvrstan okus i izgled.
Glazura od smeđeg šećera
Upotreba: perad, svinjetina
Količina: 240 ml
Sastojci: - 67 g smeđeg šećera
- 3 žlice jabučnog octa
- 3 žlice vode
- 1 žlica krupne soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- 3 žlice neslanog maslaca
U manjoj tavici pomiješamo šećer, ocat, vodu, sol i papar te zagrijemo na srednju temperaturu. Zatim tavicu maknemo s vatre i dodamo maslac te miješamo dok se ne rastopi. Koristimo još toplu glazuru ili je pospremimo u hladnjak do 2 tjedna (prije sljedeće upotrebe ponovo je zagrijemo).
Preporučujemo:
156,90 €
100,00 €
349,90 €
1.599,00 €
539,10 €
Balzamična glazura od limuna
Upotreba: teletina, piletina, puretina, voće
Količina: 120 ml
Sastojci: - 120 ml bijelog balzamičnog octa
- 120 ml bijelog vina
- 2 žlice svježe cijeđenog limuna
- 1 žličica šećera
Sve sastojke stavimo u manju tavicu i zagrijemo na visokoj temperaturi. Umak mora kipjeti 5 minuta dok se ne zgusne. Čuvamo ga u staklenoj, hermetički zatvorenoj posudi do 7 dana.
Galazura od đumbira
Upotreba: riba, piletina, školjke
Količina: 120 ml
Sastojci: - 60 ml đumbira
- 60 ml bijelog vinskog octa
- ½ čajne žličice krupne soli
- ¼ žličice grubo mljevenog papra
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
Sve sastojke dobro pomiješati i čuvati u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi najduže 2 tjedna.
Glazura od ruma sa ananasom
Upotreba: riba, piletina, školjke
Količina: 180 ml
Sastojci: - 120 ml ruma Malibu
- 60 ml soka od ananasa
- 1 ½ žlice melase
- 1 žlica soka limete
- ½ žličice ljutog umaka
- ½ žličice mljevenog kardamoma
- prstohvat krupne soli
- prstohvat mljevenog pimenta
- 85 g na kockice narezanog neslanog maslaca
Pomiješamo sve sastojke osim maslaca i zagrijemo u manjoj posudi. Pustimo da kipi, dok ne iskipi polovica glazure. Tada posudu maknemo s vatre, dodamo maslac i miješamo dok se ne rastopi. Glazuru upotrijebimo toplu ili je čuvamo u hladnjaku do 2 dana.
Tečaj €/kn: 7,53450