Orada s feferonima, pečena na roštilju

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način pečenja:direktni, visoka temperatura


SASTOJCI



  • 2 osobe
  • 2 očišćene porcijske orade
  • 75ml maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanih feferona
  • ½ limuna – sok
  • žlica nasjeckanih feferona
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

PRIPRAVA

U maloj tavi zagrijemo maslinovo ulje. Dodamo češnjak i feferone te pržimo dok češnjak ne omekša i porumeni. Pazimo da ne zagori. Zatim dodamo sok od limuna i maknemo s vatre.

U oradi na obje strane tijela zarežemo 4 paralelna zareza, pola centimetra duboko. Zatim je prelijemo s pripremljenom marinadom.

Roštilj pripremimo za pečenje na direktan način pri temperaturi od 250 °C. Kada je rešetka vrlo vruća, na nju položimo orade i pečemo ih 4-5 minuta na svakoj strani. Ribe okrenemo, kada se koža odlijepi od rešetke.

Oradu poslužimo posutu sa svježe nasjeckanim peršinom.










Dodano!

U košaricu