- Ukupno:25 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način pečenja:direktni, visoka temperatura
SASTOJCI
- 2 osobe
- 2 očišćene porcijske orade
- 75ml maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanih feferona
- ½ limuna – sok
- žlica nasjeckanih feferona
- 2 žlice nasjeckanog peršina
PRIPRAVA
U maloj tavi zagrijemo maslinovo ulje. Dodamo češnjak i feferone te pržimo dok češnjak ne omekša i porumeni. Pazimo da ne zagori. Zatim dodamo sok od limuna i maknemo s vatre.
U oradi na obje strane tijela zarežemo 4 paralelna zareza, pola centimetra duboko. Zatim je prelijemo s pripremljenom marinadom.
Roštilj pripremimo za pečenje na direktan način pri temperaturi od 250 °C. Kada je rešetka vrlo vruća, na nju položimo orade i pečemo ih 4-5 minuta na svakoj strani. Ribe okrenemo, kada se koža odlijepi od rešetke.
Oradu poslužimo posutu sa svježe nasjeckanim peršinom.