- Ukupno:90 minuta
- Vrijeme pripreme:70 minuta
- Vrijeme pečenja:20 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 8 hot dogova
- 8 goveđih hrenovki
- 8 hot dog peciva
- 3dcl jabučnog octa
- 1 žličica sjemenki gorušice
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 2 žlice šećera
- 8 većih kiselih krastavaca
- 1 bijeli luk
- 1 žuta paprika
- 2 žlice svježe nasjeckanog kopra
- kečap
- estragon senf
PRIPREMA
Roštilj pripremimo za direktan način pečenja i zagrijemo ga do temperature 180°C. Hrenovke pečemo približno 8-10 minuta dok ne postanu zlatno smeđe.
U tavi pomiješamo jabučni ocat i sjemenke, te smjesu zakuhamo na rešetki roštilja. Kuhamo tako dugo dok se količina tekućine ne prepolovi i nastane gusti sirup. Dok umak vrije, na male komadiće nasjeckamo kisele krastavce, luk i papriku i umiješamo u sirup kako bismo dobili nadjev. Nadjev posolimo i popaprimo po želji, te ga 1 sat pohranimo u hladnjak..
Pecivo raspolovimo i namažemo sa senfom i kečapom te napunimo s hrenovkom i nadjevom.