Patlidžan sa kozjim sirom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 minuta
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način pečenja:direktno, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 1 srednji patlidžan
  • 2 velike rajčice
  • 300g kozjeg sira
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • listići bosiljka
  • 2 žlice balsamico octa
  • sol i papar po ukusu

PRIPREMA

Patlidžan narežite na cca. 6 mm, rajčice na cca. 4 mm debljine kolutova. Patlidžan premažemo balsamico octom i uljem, posolimo i popaprimo.

Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu, nauljimo rešetke. Patlidžane postavimo na zagrijanu rešetku i pečemo 5-6 minuta da dobijemo lijepe otiske rešetki. Zatim ih okrenemo i stavimo listiće bosiljka, krišku sira na vrh te krišku rajčice, koja je obložena mješavinom ulja i balsamico octa tako da se peče i ne isušuje, dodajte sol i papar i zatvorite roštilj nekoliko minuta da se sir otopi.











Dodano!

U košaricu