- Ukupno:25 minuta
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način pečenja:direktno, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 1 srednji patlidžan
- 2 velike rajčice
- 300g kozjeg sira
- 4 žlice maslinovog ulja
- listići bosiljka
- 2 žlice balsamico octa
- sol i papar po ukusu
PRIPREMA
Patlidžan narežite na cca. 6 mm, rajčice na cca. 4 mm debljine kolutova. Patlidžan premažemo balsamico octom i uljem, posolimo i popaprimo.
Roštilj zagrijemo na srednju temperaturu, nauljimo rešetke. Patlidžane postavimo na zagrijanu rešetku i pečemo 5-6 minuta da dobijemo lijepe otiske rešetki. Zatim ih okrenemo i stavimo listiće bosiljka, krišku sira na vrh te krišku rajčice, koja je obložena mješavinom ulja i balsamico octa tako da se peče i ne isušuje, dodajte sol i papar i zatvorite roštilj nekoliko minuta da se sir otopi.