Pečene paprike s govedinom i sirom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:60 minuta
  • Vrijeme pripreme:30 minuta
  • Vrijeme pečenja:30 minuta
  • Način pečenja:indirektni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 800g govedine
  • 4 zelene paprike
  • 200g nasjeckanih šampinjona
  • 16 kriški provolone (ili sličnog) sira
  • maslinovo ulje, sol, papar

PRIPREMA

Paprike raspolovimo i izvadimo sjemenke. Roštilj pripremimo za direktno pečenje, na temperaturi od 180 °C. Na ploči od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje i ispržite luk. Dodajte narezane šampinjone i pržite 4 minute, stalno miješajući kako luk ne bi zagorio.

Govedinu narežite na pola centimetra debele komadiće i začinite ih soli i paprom. Povrće, na ploči od lijevanog željeza, pomaknite u stranu i na ploči ispržite meso, 3-4 minute. Meso će se do kraja ispeći u paprici, tako da ga ne moramo do kraja ispeći.

Paprike obložite sa sirom. Stavite jedan sloj na dno, drugi sloj rasporedite uz rubove. Luk, šampinjone i govedinu promiješajte i sa smjesom napunite paprike. Pokrijte ih sa slojem sira.

Stavite paprike na rešetku iznad indirektne zone pečenja i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 °C. Jelo je spremno kada sir dobije lagano smeđu koricu.










Dodano!

U košaricu