- Ukupno:60 minuta
- Vrijeme pripreme:30 minuta
- Vrijeme pečenja:30 minuta
- Način pečenja:indirektni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 800g govedine
- 4 zelene paprike
- 200g nasjeckanih šampinjona
- 16 kriški provolone (ili sličnog) sira
- maslinovo ulje, sol, papar
PRIPREMA
Paprike raspolovimo i izvadimo sjemenke. Roštilj pripremimo za direktno pečenje, na temperaturi od 180 °C. Na ploči od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje i ispržite luk. Dodajte narezane šampinjone i pržite 4 minute, stalno miješajući kako luk ne bi zagorio.
Govedinu narežite na pola centimetra debele komadiće i začinite ih soli i paprom. Povrće, na ploči od lijevanog željeza, pomaknite u stranu i na ploči ispržite meso, 3-4 minute. Meso će se do kraja ispeći u paprici, tako da ga ne moramo do kraja ispeći.
Paprike obložite sa sirom. Stavite jedan sloj na dno, drugi sloj rasporedite uz rubove. Luk, šampinjone i govedinu promiješajte i sa smjesom napunite paprike. Pokrijte ih sa slojem sira.
Stavite paprike na rešetku iznad indirektne zone pečenja i pecite 30 minuta na temperaturi od 180 °C. Jelo je spremno kada sir dobije lagano smeđu koricu.