Pečene tikvice s parmezanom i češnjakom

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:22 minute
  • Vrijeme pripreme:12 minuta
  • Vrijeme pečenja:10minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCIE



  • 8 osoba
  • 3 srednje velike tikvice
  • 3 žlice maslaca, omekšanog
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
  • 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
  • 50g svježe naribanog parmezana

PRIPREMA

Pripremite roštilj za direktno pečenje na temperaturi od 180 °C.

Izrežite tikvice na pola po dužini, zatim izrežite svaku polovicu na 3 jednaka dijela, tako da od svake tikvice dobijemo 6 komada.

U zdjeli izmiješajte maslac, češnjak i peršin. Svaki komad tikvice namažite biljnim maslacem na gornjoj i donjoj strani. Na gornju stranu tikvica pospite naribani parmezan i tikvice stavite na rešetke (sa sirom prema gore).

Tikvice pecite, dok se sir ne rastopi a tikvice dobiju karakteristične otiske rešetke, približno 8-10 minuta.










Dodano!

U košaricu