- Ukupno:22 minute
- Vrijeme pripreme:12 minuta
- Vrijeme pečenja:10minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCIE
- 8 osoba
- 3 srednje velike tikvice
- 3 žlice maslaca, omekšanog
- 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
- 50g svježe naribanog parmezana
PRIPREMA
Pripremite roštilj za direktno pečenje na temperaturi od 180 °C.
Izrežite tikvice na pola po dužini, zatim izrežite svaku polovicu na 3 jednaka dijela, tako da od svake tikvice dobijemo 6 komada.
U zdjeli izmiješajte maslac, češnjak i peršin. Svaki komad tikvice namažite biljnim maslacem na gornjoj i donjoj strani. Na gornju stranu tikvica pospite naribani parmezan i tikvice stavite na rešetke (sa sirom prema gore).
Tikvice pecite, dok se sir ne rastopi a tikvice dobiju karakteristične otiske rešetke, približno 8-10 minuta.