Pečeni luk s umakom od meda i senfa

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 minuta
  • Vrijeme pripremee:10 minuta
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način pečenja:direktni, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 4 osobe
  • 4 maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 60ml senfa Dijon
  • 60ml meda
  • 1 žlica svježe nasjeckanog čubra (bresina)
  • 1,5 čajne žličice umaka Worcestershire
  • 3 luka

PRIPREMA

Pripremite roštilj za pečenje na direktnoj vatri pri temperaturi od 180 °C. U maloj tavi rastopite maslac i umiješajte ulje. U drugoj tavi promiješajte senf, med, čubar i worcestershire umak.

Kriške luka nabodite na ražnjić vodoravno, tako da je između kriški 1 cm razmaka. Premažite ih smjesom ulja i maslaca. Ražnjiće stavite na roštilj i pecite 10 minuta. Tijekom pečenja ih nekoliko puta okrenite i premažite mješavinom ulja i maslaca.

Nakon deset minuta pečenja, sa gornje strane namažite mješavinom senfa i meda i pecite, dok se ne počnu stvarati mjehurići, približno 2 minute.

Ražnjiće okrenite i ponovite postupak. Ražnjiće skinite s roštilja i još jednom ih namažite mješavinom.










Dodano!

U košaricu