- Ukupno:25 minuta
- Vrijeme pripremee:10 minuta
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način pečenja:direktni, srednja temperatura
SASTOJCI
- 4 osobe
- 4 maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
- 60ml senfa Dijon
- 60ml meda
- 1 žlica svježe nasjeckanog čubra (bresina)
- 1,5 čajne žličice umaka Worcestershire
- 3 luka
PRIPREMA
Pripremite roštilj za pečenje na direktnoj vatri pri temperaturi od 180 °C. U maloj tavi rastopite maslac i umiješajte ulje. U drugoj tavi promiješajte senf, med, čubar i worcestershire umak.
Kriške luka nabodite na ražnjić vodoravno, tako da je između kriški 1 cm razmaka. Premažite ih smjesom ulja i maslaca. Ražnjiće stavite na roštilj i pecite 10 minuta. Tijekom pečenja ih nekoliko puta okrenite i premažite mješavinom ulja i maslaca.
Nakon deset minuta pečenja, sa gornje strane namažite mješavinom senfa i meda i pecite, dok se ne počnu stvarati mjehurići, približno 2 minute.
Ražnjiće okrenite i ponovite postupak. Ražnjiće skinite s roštilja i još jednom ih namažite mješavinom.