Pet salamura koje morate iskušati Nejc PEŠEC Podijeli sa prijateljima Salamura od jabuke i kadulje Upotreba: piletina, puretina, patka, divljač Količina: 1000 ml Sastojci: 360 ml soka od ananasa 60 ml ruma ili votke 2 žlice krupne soli 1 žlica dimljene paprike Sve sastojke izmiješamo i upotrijebimo odmah. Salamura od korijandera i tekile
Preporučujemo: 1.049,90 kn
559,90 kn
915,10 kn
2.499,00 kn
719,00 kn
7.799,00 kn
2.499,00 kn
11.099,00 kn
3.999,00 kn
3.699,00 kn
5.099,00 kn
4.599,00 kn
Upotreba: teletina, svinjetina, piletina, puretina, riba, školjke Količina: 600 ml Sastojci: 60 g sjemenki korijandera 2 žlice krupne soli 1 žličica grubo mljevenog papra 1 žlica smeđeg šećera sok ili ribana korica jednog limuna 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera 60 ml tekile 360 ml vode Zagrijemo manju tavu i u njoj prepržimo sjemenke korijandera (cca 30 sekundi). Zatim ih sameljemo i istresemo u veću posudu. Dodamo ostale sastojke i miješamo, dok se sol i šećer ne otope. Salamura od borovice Upotreba: teletina, slanina, patka, divljač Količina: 350 ml Sastojci: 2 žlice usitnjenih bobica borovice manji sitno nasjeckan feferon 1 žlica krupne soli 2 žlice javorovog sirupa 1 žlica jabučnog octa 240 ml vode 60 ml džina Sve sastojke dobro pomiješamo i upotrijebimo Salamura od limuna i origana Upotreba: svinjetina, piletina, puretina, govedina, teletina Količina: 600 ml Sastojci 240 ml vruće vode 3 žlice krupne s soli 2 žlici šećera 240 ml hladne vode sok i kora 2 limuna 60 ml svježeg nasjeckanog origana 2 žlice nasjeckane svježe mente 3 nasjeckana češnja češnjaka 1 ½ žličica mljevenog kumina 1 žličica mljevenog crnog papra U vrućoj vodi miješamo šećer i sol dok se ne otope. Dodamo preostalu vodu i sve sastojke te upotrijebimo. Kubanska salamura Salamura ugodnog kiselog okusa savršena je uz svinjetinu. Upotreba: svinjetina Količina: 1 l salamure za ½ kg mesa Sastojci: ½ l vode ½ l svježeg soka od naranče žlice nejodirane soli 3 usitnjena češnja češnjaka 2 žlice nasjeckanog korijandera 2 limete 2 žlice naribane narančine kore 1 žličica usitnjenih sjemenki kumina Miješamo vodu, sok od naranče i sol, dok se sol ne otopi. Dodamo ostale sastojke i upotrijebimo.