Pileći ražnjići za Havajski

Podijeli sa prijateljima


  • Ukupno:25 min i mariniranje
  • Vrijeme pripreme:10 minuta
  • Vrijeme mariniranja:2 sata
  • Vrijeme pečenja:15 minuta
  • Način peke:direktan, srednja temperatura


SASTOJCI



  • 8 osoba
  • 4 pileća prsa
  • 500g ananas u kockama iz kompota
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 2 žlice martinija
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 3 žlice umaka od soje

PRIPREMA

Pileća prsa izrezati na 3 cm debele kocke. U velikoj zdjeli izmiješati soja umak, smeđi šećer, martini, sezamovo ulje, prstohvat đumbira i prstohvat mljevenog češnjaka. U to dodajemo kockice ananasa i narezana pileća prsa. Dobro izmiješati da se ravnomjerno rasporedi marinada.

Roštilj pripremimo za pečenje na izravan način na temperaturi od 200 ° C.

Kocke ananasa i narezana pileća prsa izvadite iz marinade i nabodite na štapiće. Ako koristite drvene, 30 minuta potopite ih u vodu, tijekom pečenja neće gorjeti. Preporučamo korištenje dvostrukih štapića, tako nam se hrana neće okretati oko štapića-biti će čvršći i lakše će se okretati.











Dodano!

U košaricu