- Ukupno:25 min i mariniranje
- Vrijeme pripreme:10 minuta
- Vrijeme mariniranja:2 sata
- Vrijeme pečenja:15 minuta
- Način peke:direktan, srednja temperatura
SASTOJCI
- 8 osoba
- 4 pileća prsa
- 500g ananas u kockama iz kompota
- prstohvat češnjaka u prahu
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1 žlica sezamovog ulja
- 2 žlice martinija
- 3 žlice smeđeg šećera
- 3 žlice umaka od soje
PRIPREMA
Pileća prsa izrezati na 3 cm debele kocke. U velikoj zdjeli izmiješati soja umak, smeđi šećer, martini, sezamovo ulje, prstohvat đumbira i prstohvat mljevenog češnjaka. U to dodajemo kockice ananasa i narezana pileća prsa. Dobro izmiješati da se ravnomjerno rasporedi marinada.
Roštilj pripremimo za pečenje na izravan način na temperaturi od 200 ° C.
Kocke ananasa i narezana pileća prsa izvadite iz marinade i nabodite na štapiće. Ako koristite drvene, 30 minuta potopite ih u vodu, tijekom pečenja neće gorjeti. Preporučamo korištenje dvostrukih štapića, tako nam se hrana neće okretati oko štapića-biti će čvršći i lakše će se okretati.