GARANCIJA CIJENE. →

Priprema divljači na žaru

Podijeli sa prijateljima


Divljač postaje sve popularnija alternativa tradicionalnim oblicima mesa, prvenstveno zbog svog sastava (manje masti, više mišićnog tkiva) kao i okusa. Divljač se za razliku od npr. goveda iz uzgoja hrani mnogo raznovrsnije, zato ima poseban okus.

Glavni izazov divljači na žaru
Nemasno meso divljači je dobro za naše zdravlje, za majstore pečenja na roštilju predstavlja veći izazov. Kao što znamo, masnoća u mesu daje mu sočnost. Premalo masti u mesu lako može uzrokovati presušivanje, zato moramo biti pažljivi kod pripreme.Kako pečemo divljač
Pečemo veće komade divljači (cijelu nogu, pečenku) ili manje porcijske komade (medaljoni, odresci). Snažan okus divljači je komplementaran sa začinima i sastojcima koji su oštri, gorki i bogati taninom (kakao, brusnice, crno vino, hren), zato ih dodajemo marinadama ili umacima za divljač.

Veći komadi mesa
Veći komadi mesa

Odresci i medaljoniOdresci i medaljoni divljači sadrže vrlo malo masti, tako da su izazov za pečenje na roštilju. Prije pečenja ih premažemo uljem, podmažemo i vruće rešetke, inače se nemasno meso hvata za njih. Odreske ostavimo na roštilju samo nekoliko minuta - samo minutu predugo i meso postaje suho.

Odresci i medaljoni divljači sadrže vrlo malo masti, tako da su izazov za pečenje na roštilju. Prije pečenja ih premažemo uljem, podmažemo i vruće rešetke, inače se nemasno meso hvata za njih. Odreske ostavimo na roštilju samo nekoliko minuta - samo minutu predugo i meso postaje suho.
Tečaj €/kn: 7,53450Dodano!

U košaricu